• HBE-6672070-20_B-print

Kralingen Popfestival, Herbert Behrens

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Herbert Behrens
  Titel: Herbert Behrens
  Jaar: 1970
  Afmeting beeld:  55 x 37 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Herbert Behrens (1931)  begon in 1951 als jongste bediende bij het Amsterdamse fotopersbureau Anefo. Zes jaar later vertrok hij naar Rotterdam om voor dit zelfde persbureau een bijkantoor te stichten. Uiteindelijk besloot Behrens als zelfstandig persfotograaf te gaan werken. Voor een persfotograaf bewoog hij zich in de jaren zestig en zeventig - mede door zijn eerste echtgenote, de latere modeontwerpster Fong Leng - in ongebruikelijke kringen. Zo had hij veel belangstelling voor beeldende kunst.  Met een voorkeur voor alternatieve circuits fotografeerde hij regelmatig bekende artiesten in de bar van Hilton Hotel Rotterdam en was hij aanwezig bij het Kralingse popfestival van 1970.

  Na enkele jaren in een commune in Werkendam te hebben gewoond, vertrok Behrens in 1974 naar Frankrijk. Dromend van een alternatief vakantieoord gaf hij het fotograferen grotendeels op. Teruggekeerd in Nederland was hij vanaf 1975 actief als docent fotografie bij verschillende creativiteitscentra in Amsterdam en Groningen en gebruikte de fotografie zelf vooral als artistiek uitdrukkingsmiddel

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: HBE-6672070-20_B Categorieën: ,