• Koffer met dromen, Dirk de Herder
  • DHE-117_B-print

Koffer met dromen, Dirk de Herder

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Dirk de Herder
    Titel: Ga nooit op reis zonder een koffer met dromen, Centraal Station, Amsterdam
    Jaar: 1936
    Afmeting beeld: 40 x 40 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Dirk de Herder (1914-2003) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Zijn eerste fotoboek 'Amsterdam: 68 fotografische impressies' verscheen in 1947. In de jaren 1950 tot 1952 verbleef hij in Stockholm en ook daar richtte hij zich op de stad. De Herder fotografeerde vanaf hierna tien jaar voor de VARA, maar het kunstleven bleef hem lonken. Hiervan getuigen met name de portretten die hij in de loop der jaren maakte van leden van de Cobra-beweging. De Herder fotografeerde vooral in zwart-wit vanwege zijn voorkeur voor lichtval en atmosfeer. Zijn inspiratiebronnen vond hij in Frankrijk bij Eugène Atget en de van oorsprong Hongaarse Brassaï.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: DHE-117-F Categorie: Tags: , , ,