• webshop-18_NBAF

Kinderoptocht, Dolf Kruger

 129,00

Slechts 1 resterend op voorraad

 • Beschrijving

  Fotograaf: Dolf Kruger
  Titel: Wijk bij Duurstede
  Jaar: 1950

  Passepartout en lijstmaat: 40 x 50 cm
  Afmeting beeld: 27 x 27 cm
  Papiermaat afdruk: 30 x 40 cm.

  Dolf Kruger (1923 – 2015) is één van de fotografen wiens collectie beheerd wordt door het Nederlands Fotomuseum.

  Fotografie was voor Dolf Kruger vanaf het begin een middel om zijn sociale betrokkenheid uit te drukken. Hij was als vast fotograaf verbonden aan dagblad De Waarheid van de Communistische Partij Nederland (CPN). In opdracht van deze krant vond Dolf Kruger zijn onderwerpen op straat, in bedrijven, bij stakingen, demonstraties, huurconflicten, huisuitzettingen en andere maatschappelijke wantoestanden. Later werkte hij als freelancer in opdracht van overheidsinstellingen, uitgevers, bedrijven en milieuorganisaties. In 1983 vestigde hij zich definitief in Zweden en richtte hij zijn camera vooral op de eigen familiekring en het omringende natuurschoon.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Passepartout
  De afdruk is gemonteerd op een opzetkarton en deze is scharnierend voorzien van een passepartout. De foto in passepartout kan makkelijk ingelijst worden in een wissellijst van bovenstaand formaat.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
  Fotograaf

  Thema

  ,

SKU: DKR-195-5_PP Categorieën: ,