• MEE-845_B-print

Vliegtuig, Victor Meeussen

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Victor Meeussen
  Titel: Schiphol, Amsterdam
  Jaar: 1951
  Afmeting beeld: 42 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Victor Meeussen  (1911- 1986) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Victor Meeussen was zeer goed op de hoogte van de kunstgeschiedenis. Fotografie zag hij echter niet als kunst, maar als een communicatie- en uitdrukkingsmiddel. Dit blijkt ook uit zijn eigen werk. Beroepsmatig heeft hij voornamelijk als bedrijfsfotograaf gewerkt en in zijn vrije tijd fotografeerde hij mensen. In werkwijze en opvatting toonde hij verwantschap met zowel de human interest fotografie als de Subjectieve Fotografie.

  Meeussen vestigde zich na de oorlog als zelfstandig fotograaf. Zijn belangrijkste opdrachtgever werd Esso Nederland, waarvoor hij vrijwel alle aspecten van de olieverwerkende industrie fotografeerde. Veel van deze foto's werden gepubliceerd in het personeelsblad Essofoon, het blad voor relaties Essobron en in International Oilways. Behalve voor Esso fotografeerde hij producten en activiteiten van bedrijven als de Nederlandse Aardolie Maatschappij en de KLM.

  Het vrije werk van Meeussen was te zien op de door Otto Steinert georganiseerde tentoonstellingen ‘Subjektive Fotografie 1’, en ‘Subjektive Fotografie 2’. In deze foto's toonde Meeussen zich een volgeling van Steinert, die experimenten in vorm en techniek bepleitte met als doel de grenzen van de fotografie te verleggen. Meeussen experimenteerde in zijn vrije werk, evenals zijn collega's in de Néderlandse Fotografen Kunstkring, graag met abstracties, licht en onscherpte.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
  Fotograaf

  Thema

  Categorie
Artikelnummer: MEE-845-P Categorie: