In de hoofdrol Chas Gerretsen | Iris Sikking (NL Catalogus)

 35,00

Op voorraad

 • Beschrijving

  Deze monografie vertelt het bijzondere levensverhaal van Charles (Chas) Gerretsen (1943), een uitzonderlijke fotograaf. Hij werkte behalve als oorlogsverslaggever in Azië ook als fotograaf in Hollywood, waar hij de set van de filmklassieker ‘Apocalypse Now’ fotografeerde en vele filmsterren in hun toen nog jonge jaren. De fotografie van Chas Gerretsen, wiens levensverhaal leest als een spannend boek, is echter in Nederland nog nauwelijks bekend. Opgegroeid in Groningen zocht hij als achttienjarige al snel het avontuur op.
  Het boek verschijnt ter gelegenheid van de eerste overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre, een wereldprimeur! De gelijknamige tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen is van 15 oktober 2021 tot en met 22 april 2022 te zien in het Nederlands Fotomuseum. Hiermee realiseert het Nederlands Fotomuseum voor het eerst een tentoonstelling en publicatie van een Collectiefotograaf die nog in leven is. Zijn bijzondere archief is in 1995 verworven en de laatste jaren is gewerkt aan het ordenen van het archief en het digitaliseren. Een proces waaraan Chas Gerretsen en zijn partner Monika Pfandzelter een zeer waardevolle bijdrage hebben geleverd door alle verhalen met het Nederlands Fotomuseum te delen.

  In de hoofdrol Chas Gerretsen is de tweede monografie in een doorlopende reeks over de Collectie van het Nederlands Fotomuseum. Eerder verschenen de publicaties Sterke verhalen, Rotterdam Werkt!, Eregalerij van de Nederlandse fotografie en de monografie Van Peking tot Parijs over Ellen Thorbecke.

  Auteur(s): Iris Sikking, Birgit Donker, Hedy van Erp, Markha Valenta en Wilco Versteeg

  Fotografie: Chas Gerretsen

  Verwacht op : 15 oktober 2021

  Taal: Nederlands / Engels

  Pagina's: 256

  Afmetingen: 233 x 290 mm

  Uitvoering: Softcover

  ISBN: 9789462264090

  Jaartal:2021

  Uitgever: Lecturis

  Ontwerp: Kummer & Herrman