Het wonderbaarlijke en vreemde leven van Chas Gerretsen | Chas Gerretsen

 24,50

Op voorraad

 • Beschrijving

  Autobiografie  Het wonderbaarlijke en vreemde leven van Chas Gerretsen

  Chas Gerretsen, geboren in 1943 in Groningen, groeide op in een kleinburgerlijke samenleving die hem al vroeg benauwde. Sterk onder invloed van boeken en films trok hij op zijn zestiende de wijde wereld in. Gerretsen ging op krokodillenjacht in Australië en werd cowboy in Texas, maar zijn wereldfaam verwierf hij als fotograaf.

  Hij kwam terecht in Zuidoost-Azië en in Chili, waar hij vlak na de machtsovername Augusto Pinochet en diens medegeneraals fotografeerde. Voor deze iconische foto ontving hij, als enige Nederlander ooit, de prestigieuze Robert Capa Gold Medal. In Hollywood fotografeerde Gerretsen de sterren van zijn generatie, onder wie John Travolta, David Hasselhoff, Jodie Foster, Nastassja Kinski en Michael Douglas.

  In 1976 ging hij in opdracht van Francis Ford Coppola mee naar de Filipijnen voor de opnamen van de legendarische film Apocalypse Now, waar hij de worstelingen van Coppola met de ongunstige omstandigheden en met sterspelers Marlon Brando, Dennis Hopper en Martin Sheen vastlegde. De manier waarop Chas Gerretsen de wereld in trok, in het vertrouwen dat hij altijd wel iemand zou tegenkomen met wie hij kon optrekken, ergens een baantje zou vinden en wat te eten zou krijgen, is nu niet goed meer voor te stellen. Gerretsen schreef zijn autobiografie in een zakelijke stijl, want wat hij meemaakte is vaak zo bijzonder dat het geen verfraaiing nodig heeft.

  Auteur(s): Chas Gerretsen

  Vertaling: Rutger Cornets de Groot.

  Verschenen : 11 oktober 2021

  Taal: Nederlands

  Pagina's: 352

  Afmetingen: 231 x 151 x 30 mm

  Uitvoering: Paperback

  ISBN: 9789024434473

  Jaartal:2021

  Uitgever: Boom Geschiedenis