• Haven, Rotterdam, Ed van Wijk
  • EVW-191-7_B-print

Haven Rotterdam, Ed van Wijk

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Ed van Wijk
    Titel: Haven, Rotterdam
    Jaar: 1958
    Afmeting beeld: 40 x 40 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Ed van Wijk (1917-1992) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Ed van Wijk begon zijn carrière met portret- en bruidsfotografie. Terwijl hij later vooral in zwart-wit zou gaan werken, maakte hij voor zijn eerste grote opdracht in 1939 kleurenopnamen van de glas-in-loodramen in de Sint Janskerk te Gouda. Met vele andere fotografen was hij in 1953 getuige van de watersnoodramp en maakte daar zijn iconische foto van een vrouw met twee kinderen onder een deken. Tot zijn pensionering in 1982 drukte hij als docent en schrijver van een driedelige schriftelijke cursus fotografie voor de Leidse Onderwijsinstellingen een stempel op vele generaties jongere fotografen.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: EVW-191-7-F Categorie: Tags: , , ,