• webshop-12_nbaf

Gymnastiek, Piet Zwart

 129,00

Slechts 2 resterend op voorraad

 • Beschrijving

  Fotograaf: Piet Zwart
  Titel: Gymnastiek voor het raam. opname voor uitgave 'Kamergymnastiek voor iedereen. In 10 lessen.' Rotterdam, W.L. & J. Brusse's Uitgeversmaatschappij, 1930.
  Jaar: 1930

  Passepartout en lijstmaat: 50 x 40 cm
  Afmeting beeld: 30 x 22 cm
  Papiermaat afdruk: 40 x 30 cm.

  Piet Zwart (1885-1977) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Het fotografische oeuvre van Piet Zwart is ontstaan in een periode van nauwelijks 10 jaar, maar behoort tot het belangrijkste uit het interbellum. De betekenis ervan wordt onderstreept door zijn foto theoretische geschriften en bijdrage aan de internationale doorbraak van de Nieuwe Typo- en Fotografie. Piet Zwart was een vormgever in de ruimste zin van het woord: textiel en interieur, architectuur, fotografie en grafische vormgeving behoorden tot zijn werkterreinen.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Passepartout
  De afdruk is gemonteerd op een opzetkarton en deze is scharnierend voorzien van een passepartout. De foto in passepartout kan makkelijk ingelijst worden in een wissellijst van bovenstaand formaat.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
  Fotograaf

  Thema

SKU: PZW-99_PP Categorieën: ,