• Gloeilamp op krant, Paul Schuitema
 • PAS-1505_B-print

Gloeilamp op krant, Paul Schuitema

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Paul Schuitema
  Titel: Gloeilamp op krant
  Jaar: 1928-1930
  Afmeting beeld: 40 x 54 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Paul Schuitema (1897 -1973) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Paul Schuitema heeft samen met Piet Zwart en Gerrit Kiljan gezicht en vorm gegeven aan de Nieuwe Fotografie en Nieuwe Typografie in Nederland. De in Groningen geboren Geert Paul Hendrikus Schuitema werkte lange tijd als grafisch- en industrieel ontwerper. Hij zag het mechanisch karakter van fotografie als passend in een modern tijdperk dat zich kenmerkt door snelheid. Als een van de eersten paste Schuitema fotomontage toe in zijn reclamedrukwerk. Ook stelde hij zijn capaciteiten als vormgever in dienst van de politieke strijd. Hierdoor en door zijn docentschap aan de Haagse Academie voor Beeldende Kunsten stimuleerde hij jongeren om hun camera in de geest van de Nieuwe Fotografie op de mens in zijn sociale omgeving te richten.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw print niet in zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: PAS-1505-P Categorie: Tags: , ,