Gebroken lijn I, Steef Zoetmulder

Fotograaf: Steef Zoetmulder
    Titel: Gebroken lijn I
    Jaar: 1943

Steef Zoetmulder (1911 – 2004) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum

De Rotterdamse fotograaf Steef Zoetmulder beoefende steeds twee vormen van fotografie naast elkaar: publiciteitsfotografie en vrije fotografie. Zijn gehele oeuvre getuigt van een voorkeur voor decoratieve, naar abstractie neigende beelden. Met een korte onderbreking heeft Steef Zoetmulder altijd als zelfstandig reclamefotograaf gewerkt. Internationaal kreeg hij onder meer erkenning door deelname aan de eerste tentoonstelling over ‘Subjektive Fotografie’ van Otto Steinert in 1951 te Saarbrücken.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: SZM-25-1-B Categorie: Tags: ,