• webshop-15_NBAF

Ganzen, Richard Tepe

 129,00

Slechts 1 resterend op voorraad

 • Beschrijving

  Fotograaf: Richard Tepe
  Titel: Dieksken van Voorst en haar ganzen,  Gietelo
  Jaar: 1915

  Passepartout en lijstmaat: 50 x 40 cm
  Afmeting beeld: 36 x 26 cm
  Papiermaat afdruk: 40 x 30 cm.

  Richard Tepe (1864-1952) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Het begin van Richard Tepe’s fotografische carrière valt samen met de groeiende belangstelling voor het natuurbehoud in Nederland. Tepe behoort tot de eerste Nederlandse natuurfotografen. De vroegst bekende opnamen dateren uit de periode 1898-1902. In deze beginjaren concentreerde hij zich vooral op de vogelfotografie en hij kan beschouwd worden als de grondlegger van dit genre in Nederland. Later fotografeerde hij ook stillevens, planten, landschappen en huis- en boerderijdieren. De tijdloze, zakelijke opnamen werden regelmatig geëxposeerd en oogstten zowel in verleden als heden waardering tot buiten de Nederlandse grenzen.

  Bariet

  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Passepartout
  De afdruk is gemonteerd op een opzetkarton en deze is scharnierend voorzien van een passepartout. De foto in passepartout kan makkelijk ingelijst worden in een wissellijst van bovenstaand formaat.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
SKU: TEP-2358_PP Categorieën: ,