Ga nooit op reis zonder een koffer met dromen | Dirk de Herder

 74,50

Uitverkocht

 • Beschrijving

  In een voorwoord schetst Marijke Winnubst de persoon en opvattingen van Dirk de Herder. Marinus Schoevers tekent in een levensbeschrijving Herder's artistieke ideeën en activiteiten. De invloeden van de Cobra-beweging en die van beroemde fotografen zoals Brassai, Man Ray en Cartier-Bresson hebben geleid tot wat wordt omschreven als zijn creatief-documentaire fotografie.
  De samenwerking met de filmer Bert Haanstra voerde tot diverse filmactiviteiten. De kunsthistoricus Emile Meijer filosofeert over 'Droom en werkelijkheid in relatie tot de fotografie' aan de hand van Herder's carrière, waaruit een bont en aansprekend levensverhaal ontstaat. Een reeks exposities voert Herder naar diverse steden in binnen- en buitenland. Deze leveren een verbindingslijn tussen de 80 zwart-wit foto's in dit boek. Deze getuigen van een oprecht en aansprekend gevoel voor details die tekenend zijn voor wat er achter de beelden leeft.

  Het royale formaat en de verzorgde druk doen alle kwaliteiten der foto's tot hun recht komen, waardoor de voorstellingen optimaal werken. Bevat een lijst van exposities en films.

   

  Aantal pagina's: 170

  Foto's: 80

  Formaat: 24 x 32 cm

  Bindwijze: hardback met stofomslag

  Taal: Nederlands

  Uitgever: Thomas Rap

  ISBN: 9789060054321

Artikelnummer: 9789060054321 Categorieën: , ,