Friese Elfstedentocht, Violette Cornelius

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Violette Cornelius
  Titel: Friese Elfstedentocht
  Jaar: 1963

  Violette Cornelius (1918 – 1997) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  In de eerste naoorlogse jaren maakte zij vooral (kinder)portretten in opdracht. Rond 1950 kwam Cornelius via Jan Rietveld in contact met de architecten rond het tijdschrift ‘Forum’. Hierdoor werd architectuurfotografie een belangrijke specialiteit, maar uiteindelijk verkoos zij toch de reportagefotografie. Na de beëindiging van haar relatie met Jurriaan Schrofer, brak voor haar in 1964 een nieuwe levensfase aan. Zij nam in dat jaar deel aan de Tellem-expeditie, raakte geïnteresseerd in antropologie en verbleef langdurig in het buitenland.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: VIC-329-14-B Categorie: Tags: , , , , , ,