• Elfstedentocht, Violette Cornelius
  • VIC-329-14_B-print

Friese Elfstedentocht, Violette Cornelius

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Violette Cornelius
    Titel: Friese Elfstedentocht
    Jaar: 1963
    Afmeting beeld: 55 x 36 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Violette Cornelius (1918 - 1997) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

In de eerste naoorlogse jaren maakte zij vooral (kinder)portretten in opdracht. Rond 1950 kwam Cornelius via Jan Rietveld in contact met de architecten rond het tijdschrift Forum. Hierdoor werd architectuurfotografie een belangrijke specialiteit, maar uiteindelijk verkoos zij toch de reportagefotografie. Na de beëindiging van haar relatie met Jurriaan Schrofer, brak voor haar in 1964 een nieuwe levensfase aan. Zij nam in dat jaar deel aan de Tellem-expeditie, raakte geïnteresseerd in antropologie en verbleef langdurig in het buitenland.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw print niet pal in de zon te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: VIC-329-14-P Categorie: Tags: , , , , ,