• DAM-1787-1-7_B-print

Edith Piaf , Bob van Dam

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Bob van Dam
  Titel: Edith Piaf in het Concertgebouw, Amsterdam
  Jaar: 1962
  Afmeting beeld: 40 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Bob van Dam (Combipress)
  Na de Tweede Wereldoorlog kwam Van Dam in aanraking met de journalistiek. Zijn eerste persfoto’s maakte hij van de fameuze TT motorraces in Assen. Aansluitend kreeg hij een baan bij de afdeling public relations van de KLM op Schiphol. In 1955 richtte hij in Amsterdam het persbureau Combi Press Service op, dat zich steeds meer richtte op internationaal entertainment. In 1956 begon hij met het maken van reportages voor geïllustreerde bladen en verzorgde zowel de teksten als de foto’s. Hij was correspondent van onder meer de Daily Sketch, Quick, Sie und Er, Schweizer Illustrierte, France Dimanche, De Spiegel, De Post en verscheidene muziekbladen. Combi Press Service was het eerste Nederlandse bureau dat zich specialiseerde in popmusici en andere beroemdheden. In de jaren zestig verschoof het accent naar de filmindustrie, het theater en tenslotte vooral de musical.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
  Fotograaf

  Thema

Artikelnummer: DAM-1787-1-7_P Categorie: Tags: ,