• KWE-630706-20_B-print

Dublin, Koen Wessing

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Koen Wessing
  Titel: Dublin
  Jaar: 1963
  Afmeting beeld: 55 x 37 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Koen Wessing (1942-2011) maakte eind jaren vijftig kennis met de fotografie tijdens zijn ontmoetingen met Ed van der Elsken en Ata Kandó. De laatste bracht hem niet alleen de geheimen van het vak bij, maar ook het avontuur; hoe je vrijwel zonder geld op reis kon gaan om je idealen te verwezenlijken. Na een vooropleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs( voorloper van de huidige Rietveld Academie) en een dienstverband  bij Fotopersbureau Ben van Meerendonk was Wessing vanaf 1963 werkzaam als freelance fotograaf.

  In Amsterdam was hij gedurende de jaren zestig en zeventig ooggetuige van belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de bezetting van het Maagdenhuis, de opstand op de Nieuwmarkt, de Provo en het culturele leven.

  In zijn sociaal documentaire fotografie staan onderdrukking en geweld en de gevolgen hiervan voor het leven van de gewone mensen centraal. Vanaf 1965 reisde Wessing regelmatig naar Midden - en Zuid Amerika. Zo reisde hij regelmatig naar Nicaragua en was aanwezig bij de schietpartij tijdens de begrafenis van aartsbisschop Romero in San Salvador op 30 maart 1980.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: Innova Exhibition Photo Baryta 310 gsm. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw print niet pal in de zon te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: KWE-630706-20 Categorie: Tags: , ,