Dienaren van de Kroon | Fjodor C. Buis

 39,95

 • Beschrijving

  Fotograaf Fjodor C. Buis heeft enkele jaren gewerkt aan een omvangrijk project: het fotograferen van alle nog levende ministers. Op een enkele uitzondering na hebben ze zich laten vastleggen in een informele omgeving. Bovendien vertrouwden ze herinneringen aan het ministerschap toe aan het papier.

  Het resultaat is overweldigend. Er zijn ministers uit 19 naoorlogse kabinetten vertegenwoordigd, van het kabinet-Drees IV (1956-1958) tot Rutte II. Ieder kabinet wordt geïntroduceerd met een bordesfoto en een kort karakteristiek, geschreven door Christel de Jong en Jan Ramakers van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

  Dienaren van de Kroon is een uniek document over de spraakmakende en minder spraakmakende kabinetten die het gezicht van Nederland na de Tweede Wereldoorlog hebben bepaald en de ministers die elk op hun manier hun steentje bijdroegen aan het grote verhaal van Nederland. In de woorden van Jan Terlouw: 'Het lijkt erop dat je hoogstens het ritme enigszins kunt verstoren in de Nederlandse verhoudingen'.

  Aantal pagina's: 248

  Foto's: 100+

  Formaat: 24,5 x 30,5 cm

  Bindwijze: hardback, gebonden

  Taal: Nederlands

  Uitgever: Lecturis

  ISBN: 9789462261464

Artikelnummer: 9789462261464 Categorieën: ,