Dahlia Dokaupilov Triumph, Richard Tepe

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Richard Tepe
  Titel: Dahlia Dokaupilov Triumph
  Jaar: 1935

  Richard Tepe (1864-1952) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Het begin van Richard Tepe’s fotografische carrière valt samen met de groeiende belangstelling voor het natuurbehoud in Nederland. Tepe behoort tot de eerste Nederlandse natuurfotografen. De vroegst bekende opnamen dateren uit de periode 1898-1902. In deze beginjaren concentreerde hij zich vooral op de vogelfotografie en hij kan beschouwd worden als de grondlegger van dit genre in Nederland. Later fotografeerde hij ook stillevens, planten, landschappen en huis- en boerderijdieren. De tijdloze, zakelijke opnamen werden regelmatig geëxposeerd en oogstten zowel in verleden als heden waardering tot buiten de Nederlandse grenzen.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: TEP-1783-B Categorie: Tags: ,