Cor was hier | Cor Jaring & Sander Troelstra

 39,50

Uitverkocht

 • Beschrijving

  Cor Jaring (Amsterdam, 1936-2013) werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf met internationale allure. Hij fotografeerde het leven als avontuur, met zijn persoonlijkheid voorop en met veel aandacht voor de rafelrand van de maatschappij. Deze kleurrijke figuur kreeg in de jaren zestig landelijke bekendheid toen hij de provobeweging van binnenuit vastlegde. Zijn iconische beelden, onder meer van de Bed-in-for-Peace-actie van John Lennon en Yoko Ono, laten echter lang niet alles zien van het opwindende oeuvre dat hij heeft achtergelaten. Met Cor was hier wordt die lacune opgevuld.

  Dit boek toont in woord en beeld verhalen uit Cors leven die op authentieke wijze zijn belevingswereld typeren, met veel ongetoond werk uit zijn privéarchief. De indrukwekkende foto’s leiden van de woelige Amsterdamse jaren in Cors stamcafé naar het nachtleven van Tokio en weer.

  Samengesteld door documentairefotograaf Sander Troelstra (1976), die Cor Jaring de laatste jaren van zijn leven van dichtbij heeft gevolgd en gefotografeerd.

  Aantal pagina's: 336

  Foto's: 75+

  Formaat: 19 x 24 x 3 cm

  Bindwijze: hardback, gebonden

  Taal: Nederlands

  Uitgever: Hannibal

  ISBN: 9789492081292

Artikelnummer: 9789492081292 Categorieën: , ,