• Circus van Bever, Lucebert
  • LUC-C45-50-293-1_B-print

Circus van Bever, Lucebert

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Lucebert
    Titel: Circus van Bever, Twente
    Jaar: 1956
    Afmeting beeld: 40 x 39 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Lucebert (1924-1994) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Lucebert reeg grote bekendheid als dichter, keizer van de Vijftigers, schilder en lid van de Cobra-groep. Begin jaren vijftig begon hij met een box-camera vooral zijn eigen kinderen te fotograferen. Later fotografeerde hij naast zijn eigen familie vooral kunstenaarsvrienden, typisch Hollandse straattaferelen en Spanje, waar hij een tweede huis had. De foto's van Lucebert waren slechts in kleine kring bekend, tot ze in 1987 bij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam werden gepubliceerd in Het hart van de zoeker.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: F63 Categorie: