Centraal | Hans Wilschut

 49,95

Uitverkocht

 • Beschrijving

  Centraal toont acht jaar fotografie met als thema de bouw van Rotterdam Centraal vanuit een kamer in het Manhattan hotel. Acht jaar lang (2006-2014) had fotograaf Hans Wilschut een kamer in het vijfsterrenhotel Manhattan in hartje Rotterdam.
  Vanuit deze ruimte op de 12e verdieping keek hij dag en nacht uit op het Stationsplein. Daar zag geen moment er hetzelfde uit. Reden er de ene dag tientallen vrachtwagens met zand af en aan, de volgende dag kon het plein er stil en verlaten bij liggen. Striemde soms de regen tegen de zonwerende ruiten van zijn kamer, een uur later baadde het plein in het schelle zonlicht.

  Toen de fotograaf zijn project startte, stond er nog het oude station van Van Ravesteyn. Na het 'traan laten' en de onvermijdelijke maar niet minder dramatische sloop verschijnen er plots nieuwe - tijdelijke - gebouwen in beeld. Een stel silo's om stikstof in op te slaan, een 'kroepoek' om onder te schuilen voor de reizigers. De details zijn fascinerend.
  De 4 bij 5 inch metende opnames van Wilschut lijken onherroepelijk en definitief, maar zijn zo tijdelijk als een dag, een week, een maand.De teksten zijn geschreven door journalist en kunstcriticus Edo Dijksterhuis en theater-, televisiemaker en schrijver Wilfried de Jong.
  Het boek is ontworpen door ZEE strategie & ontwerp.Het boek wordt uitgegeven als luxe hardcover met een linnen omslag.

  Aantal pagina's: 152

  Foto's: 50+

  Formaat: 24 x 32 cm (liggend)

  Bindwijze: hardback, gebonden

  Taal: Engels / Nederlands

  Uitgever: Trichis Publishing

  ISBN: 9789490608910

Artikelnummer: 9789490608910 Categorieën: ,