• Bokser Bep van Klaveren, Kees Molkenboer
  • MOL-35257_BU-print

Bokser Bep van Klaveren, Kees Molkenboer

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Kees Molkenboer
    Titel: Bokser Bep van Klaveren
    Jaar: 1955
    Afmeting beeld: 40 x 44 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Kees Molkenboer (1907-1987) is een rasechte Rotterdamse fotograaf, zijn collectie wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

Molkenboer spaarde zijn eerste camera bij elkaar met zegeltjes en leerde fotograferen bij amateur-fotoclub De Maasstad. Tot zijn mobilisatie in 1939 en aansluitende krijgsgevangenschap hield hij zich bezig met een breed scala aan fotografische activiteiten: van portret- tot architectuurfotografie. Bij voorkeur werkend met een 6 x 6 camera gaf hij een karakteristiek beeld van Rotterdam in de jaren 1945 tot 1960.
    Postuum verschenen in 1999 nog twee boekpublicaties met zijn foto's: Kees Molkenboer. Rotterdam 1945-1953 en Boks! Een beeld van een roemruchte Rotterdamse bokshistorie 1947-1960 over de boksschool van Theo Huizenaar met Bep van Klaveren als onbetwiste held.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw print niet pal in de zon te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: MOL-35257-P Categorie: Tags: , , , ,