• JES-1074-17_B-print

Blue-Bell Girls, Nico Jesse

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Nico Jesse
  Titel: Elisabeth Shelley, kleedkamer Blue-Bell Girls, Parijs (1954)
  Jaar: 1954
  Afmeting beeld: 52 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Het archief van fotograaf Nico Jesse (1911-1976) wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

  Vanaf zijn middelbare schooltijd was Nico Jesse in de ban van de fotografie. In 1955 besloot hij zich geheel aan de fotografie te wijden. Talloze boeken over Nederlandse bedrijven, Europese landen en steden waren het resultaat. Zijn foto's kenmerkten zich door een bijzondere aandacht voor de mens, het gebruik van flitslicht en een uitgesproken filmisch karakter. In 1960 sloot Jesse zijn fotografische carrière min of meer af met een tweede fotoboek over Parijs en vatte hij als bedrijfsarts zijn oorspronkelijke beroep weer op. De publicatie van een monografie over zijn leven en werk (2003) bevestigde zijn rol als een van de sleutelfiguren in de geschiedenis van de Nederlandse fotografie.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: JES-1074-17_F Categorie: Tags: , , , , , , , ,