Atelier, Lucebert

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Lucebert
  Titel: Atelier Lucebert, Bergen
  Jaar: 1969

  Lucebert (1924-1994) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Lucebert kreeg grote bekendheid als dichter, keizer van de Vijftigers, schilder en lid van de Cobra-groep. Begin jaren vijftig begon hij met een box-camera vooral zijn eigen kinderen te fotograferen. Later fotografeerde hij naast zijn eigen familie vooral kunstenaarsvrienden, typisch Hollandse straattaferelen en Spanje, waar hij een tweede huis had. De foto's van Lucebert waren slechts in kleine kring bekend, tot ze in 1987 bij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam werden gepubliceerd in Het hart van de zoeker.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: LUC-102-34-B Categorie: Tags: , , , ,