De inzendingstermijn is verstreken

Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving.

Het museum zoekt momenteel een fulltime Zakelijk leider voor 38 uur per week

De functie
Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor een optimale bedrijfsvoering en voor het goed functioneren van de afdeling collectie. Onder de zakelijk leider vallen dan ook verschillende ondersteunende diensten die cruciaal zijn voor het goed functioneren van de organisatie, zoals financiën, personeelszaken, huisvesting en ICT. Ook ben je verantwoordelijk voor de interne organisatie. Tevens valt de afdeling collectie onder je verantwoordelijkheid en het team dat zich bezighoudt met een inhaalslag op het gebied van collectieregistratie, waarvoor het ministerie van OCW extra budget ter beschikking heeft gesteld met ingang van 1 januari 2021.

De functie valt rechtstreeks onder de directeur-bestuurder.

Wij zoeken een inspirerende en motiverende leider. Je bent ondernemend en durft (verantwoorde) risico’s te nemen. Je denkt in kansen en bent besluitvaardig en resultaatgericht. Als zakelijk leider heb je niet de ambitie om het boegbeeld van de organisatie te zijn. Je bent benaderbaar, geïnteresseerd en hebt een consistente en coachende stijl van leidinggeven. Je neemt een relevant netwerk mee. Tot slot ben je klantgericht, flexibel en organisatiebewust.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, interne organisatie en management van de medewerkers van het museum;
• Je geeft leiding aan verschillende teams in het museum, waaronder dat van bedrijfsvoering, van collectie en van het team dat zich bezighoudt met een collectiebeheer-inhaalslag;
Je hebt de leiding in de uitvoering van de strategie. Financiële gegevensverwerking, analyses en rapportages, (financieel) risicobeheer, jaarrekening en jaarverslag, planning & control cyclus;
Je werkt mee aan het (mede)opstellen van het meerjarenbeleidsplan, begroting en jaarlijkse werkplannen;
 
Je geeft leiding aan de uitvoering van het HR-beleid;
• 
Je initieert en ontwikkelt nieuwe activiteiten en samenwerkverbanden op het terrein van bedrijfsvoering;
Je vergroot structureel de eigen inkomsten. Onder meer door middel van beleid, ontwikkeling en realisatie in fondsenwerving, subsidies, corporate partnerships en bijdragen;
Je werkt mee aan een gastvrije sfeer in het museum voor museumbezoekers, professionals uit de wereld van de beeldende kunst, pers en media, vertegenwoordigers van subsidiënten, fondsen, sponsoren en overige stakeholders.

Wat neem je mee?
Affiniteit met de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum;
Een academisch werk- en denkniveau, strategisch denkvermogen en je bent in staat om consequenties op tactisch/operationeel niveau te overzien;
Je hebt ervaring met projectmanagement, bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling;
Je weet hoe het is om te werken in een politiek-bestuurlijke context en kan daarin behendig opereren;
Je hebt kennis van en/of ervaring in een organisatie op het snijvlak van markt en cultuur, gevoel voor het museale bedrijf;
Affiniteit met vraagstukken betreffende diversiteit en inclusie;
Goed zicht op de posities en de belangen van de verschillende stakeholders en bent je bewust van de invloed van het eigen gedrag op dat van anderen;

Wat bieden wij?
Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie.

Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €4.703,- en maximaal €6.989,- bruto (schaal 14 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.nederlandsfotomuseum.nl. Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen met Lisette de Lange via het e-mailadres ldelange@nederlandsfotomuseum.nl.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze positie en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteren kan tot 1 augustus 2020 door een mail met motivatiebrief en cv, gericht aan Birgit Donker (Directeur–bestuurder), te sturen naar Lisette de Lange (ldelange@nederlandsfotomuseum.nl) onder vermelding van “sollicitatie zakelijk leider Nederlands fotomuseum”. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi