Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving. Het museum streeft naar meerstemmigheid in alles wat het doet, niet in de laatste plaats in het personeelsbestand.

Het Nederlands Fotomuseum is op zoek naar een

Vloercoördinator voor 4 dagen per week

De functie

Als vloercoördinator weet jij als geen ander hoe je ervoor zorgt dat de bezoekers van het museum zich bij ons welkom voelen. Het is jouw prioriteit om de dagelijkse gang van zaken op de museumvloer, zowel tijdens reguliere openingstijden als bij evenementen, te coördineren. Jij fungeert daarbij als aanspreekpunt voor de medewerkers op de museumvloer.

Wij zoeken een enthousiaste en flexibele vloercoördinator die klantgericht is en medewerkers van de bezoekersbalie, boekwinkel en koffiebar functioneel kan aansturen, motiveren en coachen. Daarnaast ben je stressbestendig en heb je een effectieve manier van communiceren. Je zorgt voor een doelmatige taakverdeling en afstemming met de medewerkers balie, boekwinkel en koffiebar, zodat resultaten zowel in productieve als in kwalitatieve zin worden gerealiseerd. Je werkt samen met een collega vloercoördinator, waarbij minimaal één van jullie altijd tijdens openingstijden en evenementen in het museum aanwezig is. Je hebt nauwe afstemming met de zakelijk leider, die de formele hiërarchische leidinggevende van alle medewerkers op de museumvloer is.

Wat ga je doen?

 • Je hebt de dagelijkse leiding over de (medewerkers van) bezoekersbalie, boekwinkel en de koffiebar
 • Je maakt de roosters voor de bezetting van de bezoekersbalie en koffiebar, en zorgt dat medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt
 • Je draagt zorg voor de inkoop van middelen voor de koffiebar
 • Je voert regelmatig afstemmingsgesprekken met collega’s van andere afdelingen en de zakelijk leider.
 • Je bent tijdens evenementen verantwoordelijk voor een goed verloop, aansturing van de aanwezige medewerkers, het oplossen van problemen en acteert bij calamiteiten;
 • Je verwelkomt incidenteel bezoekers, zodat zij op een correcte wijze worden voorzien van de gewenste informatie en hulpmiddelen voor het museumbezoek;
 • Je verkoopt incidenteel koffie/thee en overige horeca artikelen vanuit de koffiebar van het museum;
 • Je verkoopt incidenteel toegangsbewijzen en artikelen vanuit de museumwinkel;
 • Je beheert de kassa en maakt gelden op en draagt ze af volgens procedure;

Wat neem je mee?

 • Affiniteit met de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum;
 • MBO werk- en denkniveau;
 • 1 tot 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent een aanpakker, en hebt een flexibele instelling
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Horeca-ervaring is een pré
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij?
Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €2.408,- en maximaal €2.937,- bruto (schaal 5 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan van een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website. Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen met Noor van den Brink, Zakelijk Leider a.i., via nvandenbrink@nederlandsfotomuseum.nl.  

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze positie en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteren kan tot 4 december 2022 door een mail met motivatiebrief en cv te sturen naar Sedal Aygül, HR medewerker, (saygul@nederlandsfotomuseum.nl) onder vermelding van “sollicitatie vloercoördinator Nederlands Fotomuseum”.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi