Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is het nationale museum voor de fotografie met een indrukwekkende collectie van bijna 6 miljoen beelden. Het museum toont fotografie in al haar verschijningsvormen: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, presenteert het Nederlands Fotomuseum met regelmaat werk uit de eigen collectie. De collectie van het museum vertegenwoordigt een belangrijk deel van het Nederlandse fotogeschiedenis en is een ware schatkamer voor het publiek.

De afdeling Marketing en Communicatie is voor de periode 1 februari t/m 31 juli 2019 op zoek naar een

stagiair(e) online marketing en communicatie

voor 32 uur per week

Wat ga je doen
Dagelijks bijhouden en vormgeven van social media kanalen;
Bedenken en plaatsen van online content en campagnes;
Bijhouden van de website;
Mailings opstellen en uitsturen (nieuwsbrief, uitnodigingen, bezoekersonderzoeken);
Opstellen en bijhouden van rapportages (Google Analytics, Facebook rapportages, Questor, E-ticketing)
Ondersteunen van de afdeling Marketing & Communicatie, Events en Educatie waar nodig.

Over jou
Je volgt een opleiding in marketing, communicatie, digitale media, cultuurwetenschappen of kunstgeschiedenis op WO/HBO-niveau en je bent in de eindfase van je studie. Je hebt affiniteit met het museum, fotografie en de culturele sector. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media en hebt hier creatieve ideeën over.

Daarnaast ben je iemand die
Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal heeft, zowel mondeling als schriftelijk. Goede beheersing van de Engelse taal is een pre;

Ervaring heeft met schrijven voor online doelgroepen en het bijhouden van online kanalen als Facebook, Instagram(stories), Twitter en Youtube;
Proactief en zelfstandig kan werken;
Goed is in plannen en overzicht houden;
Gedreven is in het schrijven van publieksgerichte teksten;
Ervaring heeft met het werken met CMS, Photoshop en Mailchimp zijn een pre;
Representatief is.

Wat wij bieden
Binnen een klein team krijg je de kans om veel werkervaring op te doen op het gebied van (online) marketing & communicatie. Je kunt jezelf ontwikkelen en alle ins-and-outs leren op het gebied van cultuurmarketing en werken in de museale sector. We bieden een (kleine) stagevergoeding. Het gaat om een meeloopstage, we zijn niet op zoek naar afstudeerstagiaires.

Interesse?
Stuur een sollicitatiebrief met curriculum vitae naar: Saskia Cornelissen, Hoofd Algemene Zaken, scornelissen@nederlandsfotomuseum.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Annemarie van den Eijkel, avandeneijkel@nederlandsfotomuseum.nl, 010 – 2030452.