Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is hét nationale museum voor de fotografie met een indrukwekkende fotocollectie van meer dan 5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het Nederlands Fotomuseum met regelmaat werk uit de eigen collectie. De collectie van het museum vertegenwoordigt een belangrijk deel van het Nederlandse fotogeschiedenis en is een ware schatkamer voor het publiek.

Ieder jaar genieten vele bezoekers van onze tijdelijke tentoonstellingen en collectiepresentatie in het museum. Daarnaast organiseren wij een paar keer per jaar goed bezochte talkshows over actuele fotografie, zoals De Donkere Kamer Rotterdam en Fotogasten. Online verwelkomen wij bijna 1 miljoen geïnteresseerden in fotografie. Onze online beeldbank wordt nog dagelijks aangevuld met foto’s uit onze collectie en via social media blijven wij in contact met onze volgers.

Stagiair(e) afdeling Marketing & Communicatie
32 uur per week
1 augustus 2018 - 31 januari 2019
De afdeling Marketing & Communicatie van het Nederlands Fotomuseum biedt een stageplek voor gevorderde studenten in het WO of HBO. Als stagiaire werk je in een inspirerende en dynamische werkomgeving. Binnen een klein team krijg je de kans om brede marketing en pr werkervaring op te doen.

Belangrijkste werkzaamheden

- Tentoonstellingen: openingen, evenementen voorbereiden, marketingacties opzetten en uitvoeren
- Pers: schrijven persberichten, persaanvragen afhandelen en pers monitoren
- Online: social media en website up to date houden, het verzorgen van nieuwsbrieven

- iemand die affiniteit heeft met het museum en de fotografie

- iemand die de Nederlandse taal goed beheerst, zowel mondeling als schriftelijk
- iemand die zelfstandig kan werken
- iemand met goede communicatieve vaardigheden
- iemand die representatief is

Opleidingen
HBO of WO, studierichting Cultuurwetenschappen/Bedrijfskunde, Kunstgeschiedenis, Marketing/Communicatie. Er is beperkt ruimte voor afstudeeronderzoeken.

Geïnteresseerd?
Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) voor 32 uur per week (4 dagen), voor een periode van minimaal 6 maanden. Wij bieden een (kleine) stagevergoeding.
Stuur een sollicitatiebrief met curriculum vitae naar:
Nederlands Fotomuseum, Saskia Cornelissen, Hoofd Algemene Zaken
scornelissen@nederlandsfotomuseum.nl