Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek. Hierbij plaatst het Fotomuseum de fotografie altijd in een actuele context. Het Fotomuseum verzamelt en toont fotografie die reflecteert op de wereld. Zo verrijkt het museum het leven van mensen met visuele verhalen die er toe doen.

De afdeling Presentaties is per direct op zoek naar een stagiair(e) productie tentoonstellingen voor 32 uur per week t/m 30 juni 2020.

Wat ga je doen
· Het ondersteunen van de projectleider tentoonstellingen bij de productie van de tentoonstellingen, zoals het opstellen van bruikleenaanvragen en het aanmaken van objectlijsten. etc.
· Het assisteren bij de organisatie van logistiek van tentoonstellings- en publicatieprojecten zoals het regelen van transporten en verzekeringen, vertalingen, het regelen reis- en verblijf voor fotografen
· Het ondersteunen bij de productie van tentoonstellingsteksten, publieksteksten en bijschriften voor foto’s, zoals het onderhouden van contact met de vormgevers en vertalers
· Ondersteunen van de afdeling Presentaties waar nodig.

Over jou
Je volgt een opleiding in cultuurwetenschappen of kunstgeschiedenis op WO/HBO-niveau en je bent in de eindfase van je studie. Je hebt affiniteit met het museum, fotografie en de culturele sector. Je bent praktisch ingesteld en nauwkeurig en bovenal nieuwsgierig naar hoe tentoonstellingen tot stand komen.

Daarnaast ben je iemand die
· Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal heeft, zowel mondeling als schriftelijk.
· Goede beheersing van de Engelse taal is een pre; 
· Ervaring heeft met het een maken van tentoonstellingen is een pré;
· Proactief en zelfstandig kan werken;
· Goed is in plannen en overzicht houden;
· Nauwkeurig en stressbestendig is;
· Representatief is.

Wat wij bieden
Binnen een klein team krijg je de kans om veel werkervaring op te doen op het gebied van tentoonstellingsproductie. Je kunt jezelf ontwikkelen en de ins-and-outs leren op het gebied van de productie van tentoonstellingen en publicaties en werken in de museale sector. We bieden een (kleine) stagevergoeding. Het gaat om een meeloopstage, we zijn niet op zoek naar afstudeerstagiaires.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Interesse?
Stuur een sollicitatiebrief met curriculum vitae naar: Saskia Cornelissen, Hoofd Algemene Zaken, scornelissen@nederlandsfotomuseum.nl.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi