Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele, internationale context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving.

Het museum wil uitgroeien tot hét (inter)nationale platform voor fotografie uit Nederland en wil het onbetwiste kennis- en debatcentrum voor collectiemanagement, presentatie en dialoog zijn van en over fotografie uit Nederland. Om dit debat vorm te geven zoekt het museum per 1 mei een

Medewerker Publieksactiviteiten (60%)

De functie
We zoeken een enthousiaste collega die de binding met het publiek vergroot door middel van het ontwikkelen van het vrije tijdsprogramma op zo’n manier dat kennisoverdracht effectief plaatsvindt. De medewerker Publieksactiviteiten treedt op als vertegenwoordiger van het museum bij ontvangsten en evenementen.

Specifiek betekent dit het inhoudelijke organiseren en het praktisch uitvoeren van:

publieksopeningen voor de tentoonstellingen;
het publieke debat zowel binnen het kader van de tentoonstellingsprogrammering als binnen de bredere context van fotografie en beeldcultuur;
evenementen voor alle publieksdoelgroepen rond de tentoonstellings-programmering en het museum in het algemeen.

De functie valt onder de afdeling Presentaties. Deze afdeling ontwikkelt en voert het publieksgerichte presentatiebeleid uit. Onder presentaties vallen de tentoonstellingen, educatie en publieksgerichte activiteiten, marketing en communicatie.

Vereisten
Een passende HBO- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld in de richting geschiedenis, politicologie of journalistiek.

Aantoonbare kennis van de kunstgeschiedenis en in het bijzonder de fotografie.
Betrokken bij en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de maatschappij, fotografie en nieuwe media.
Ruime redactionele ervaring en excellente beheersing van de Nederlandse taal.
Ervaring met projectmatig werken en zelfstandig beheer van planningen en budgetten.
Minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
Een hands-on instelling.

 Profiel
Betrokken en gastvrij

Zeer goede communicatie
Flexibel en proactief
Publieksgericht, kennis van diverse publieksgroepen
Stressbestendig en in staat meerdere activiteiten tegelijk te handelen
Teamspeler, zowel intern als extern

Aanstelling
Het museum biedt een arbeidsovereenkomst van één jaar voor 60 procent ofwel 22,8 uur per week per 1 mei 2019. Bij goed functioneren kan de functie daarna omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Salaris
Het bruto maandsalaris is minimaal € 2.408 en maximaal € 3.082 (schaal 8 NFM) bij een volledig dienstverband van 38 uur, afhankelijk van ervaring. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Solliciteren
Het museum draagt bij aan een inclusieve samenleving en geeft daar bij de aanstelling van medewerkers royaal ruimte voor.

Solliciteren kan tot 17 maart 2019 door per email een motivatiebrief met cv te sturen aan het Hoofd Presentaties, Marieke Wiegel via officemanager@nederlandsfotomuseum.nl. De selectie en de sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van april 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi