Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving.

Het Nederlands Fotomuseum wil zich ontwikkelen van traditioneel museum tot platform voor de Nederlandse fotografie. De digitale wereld speelt hierin een cruciale rol. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het uitvoeren van het marketing- en communicatiebeleid van het Nederlands Fotomuseum? En heb je ideeën hoe een museum zich online nú en over 5 jaar moet presenteren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het Nederlands Fotomuseum is op zoek naar een

Medewerker Marketing & Communicatie

voor 32 tot 38 uur per week

De functie

Als medewerker marketing & communicatie lever je een actieve bijdrage aan de realisatie van onze plannen en zorg je voor de praktische uitvoering van de communicatiewerkzaamheden. Je maakt, beheert en coördineert content voor de offline en online campagnes voor de verschillende doelgroepen. Daarbij bepaal je steeds weer per kanaal hoe je het verhaal vertelt en hoe je dit visueel zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Je denkt in beeldverhalen en weet feilloos de juiste tone of voice te vinden. Je analyseert en rapporteert over het online bereik en interactie en in overleg scherp je de strategie aan. Samen met het afdelingshoofd werk je aan het vernieuwen van onze online strategie, wat moet leiden tot o.a. een nieuwe website en doorontwikkeling van onze app en overige (digitale) middelen. Je wisselt de online werkzaamheden met plezier af met taken als drukwerkbegeleiding.

Wat ga je doen?

 • Uitvoeren van (crossmediale) communicatieactiviteiten;
 • Creëren van content (woord, beeld, video, audio) voor zowel offline als online kanalen;
 • Schrijven van teksten voor o.a. website, nieuwsbrief, persberichten, uitnodigingen en overige mailings;
 • Beheren van de website en social media kanalen en overige platforms waarop het museum aanwezig is;
 • Analyseren van social media uitingen, website, nieuwsbrief en online campagnes; je stelt rapportages op en houdt deze bij. Op basis van deze gegevens scherp jij steeds de strategie aan;
 • Drukwerkbegeleiding en uitwerken en coördineren van paid, owned en earned mediacampagnes; jij zorgt dat posters, flyers, advertenties en digitale visuals op tijd ontworpen en aangeleverd zijn.

Wat neem je mee?

 • Een relevante opleiding op het gebied van (online) marketing en/of communicatie;
 • Tot 3 jaar relevante werkervaring;
 • Affiniteit met cultuur en fotografie in het bijzonder, je kan jezelf vinden in de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum;
 • Je bent thuis in de online-wereld; SEO, SEA, CTR en CPC zijn voor jou bekende begrippen;
 • Creativiteit en een vlotte pen die je inzet voor verschillende doeleinden en verschillende doelgroepen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Een flexibele werkmentaliteit. Soms moeten online zaken buiten werktijden opgelost worden en kunnen er buiten kantoortijden activiteiten georganiseerd worden waar je aanwezigheid gewenst is.

Wat bieden wij?
Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €2.601,- en maximaal €3.257,- bruto (schaal 7 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Een eigen laptop is standaard en er zijn regelingen m.b.t. reiskosten, thuiswerken en een eindejaarsuitkering. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website. Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen met Jeanine Roersma, Hoofd Marketing & Communicatie via jroersma@nederlandsfotomuseum.nl.

Reageren
Solliciteren kan door vóór 5 december een mail met motivatiebrief en cv te sturen naar Sedal Aygül, saygul@nederlandsfotomuseum.nl onder vermelding van “sollicitatie Medewerker Marketing & Communicatie”. De functie is per 1 januari beschikbaar.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi