Het Nederlands Fotomuseum
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek. Hierbij plaatst het de fotografie altijd in een actuele context. Het museum verzamelt en toont fotografie die reflecteert op de wereld. Zo verrijkt het Fotomuseum het leven van mensen met visuele verhalen die er toe doen.

Het Fotomuseum zoekt een breed inzetbare medewerker collecties ter versterking van de afdeling collecties. Tot de taken behoren alles wat met collectiebeheer verband houdt, zoals de ondersteuning van depotbeheer, registreren en digitaliseren van fotoafdrukken, dia’s en negatieven. Nauwkeurig werken en kennis van en ervaring met databases zijn vereisten.

Vereisten
Je hebt de HBO-opleiding Museologie, bijvoorbeeld Reinwardt Academie, met goed resultaat volbracht. Je hebt affiniteit met het museum, fotografie en de culturele sector. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van collectiebeheer.

Bovenal ben je:
• zorgvuldig met het hanteren van kwetsbare objecten en nauwkeurig bij het administratief verwerken van gegevens;
  proactief en kun je zowel in teamverband als goed zelfstandig werken;
  goed in plannen en houd je overzicht;
  iemand die een goede beheersing van de Nederlandse taal heeft, zowel mondeling als schriftelijk. Goede beheersing van de Engelse taal is een pre.

Baan en perspectief
Je levert een bijdrage aan een verantwoord collectie- en depotbeheer, de preventieve conservering van collecties en het collectie- en bruikleenverkeer. Ook werk je mee aan de collectieregistratie (in databases Memorix Maior en Filemaker) en aan het verantwoord gebruik van collecties in tentoonstellingen en presentaties.

Binnen een klein team krijg je de kans om veel werkervaring op te doen op het gebied van collectiebeheer, bruikleenverkeer en de voorbereiding van presentaties. Je kunt jezelf ontwikkelen en alle ins-and-outs leren op het gebied van het museale proces.

Aanstelling
Het Nederlands Fotomuseum biedt een arbeidsovereenkomst van één jaar voor 80 procent ofwel 30,4 uur per week.

Salaris
Het bruto maandsalaris is afhankelijk van ervaring minimaal € 2.248 en maximaal
€ 2.817 (schaal 7 NFM) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Solliciteren
Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Solliciteren kan tot 15 oktober 2019 door een email te sturen met motivatiebrief en cv te sturen aan het Hoofd Collecties, Martijn van den Broek via officemanager@nederlandsfotomuseum.nl.
De selectie en de sollicitatiegesprekken vinden plaats in de laatste twee weken van oktober 2019.

Voor inhoudelijk vragen over de functie kunt u terecht bij Loes van Harrevelt, curator collecties: lvanharrevelt@nederlandsfotomuseum.nl, 010–2030419.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi