Skip to content Skip to footer
Het museum is open van dinsdag tm zondag van 11 tot 17.00 uur
Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Vacature Gebouwbeheerder

Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Wil jij bijdragen aan de verhuizing en de groei van het Nederlands Fotomuseum? Zie jij een mooie uitdaging in het dragen van facilitaire verantwoordelijkheid voor een inspirerend pakhuis met acht verdiepingen? Solliciteer dan op onze vacature.

Gebouwbeheerder
voor 38 uur per week

Het Nederlands Fotomuseum in Pakhuis Santos
Het Nederlands Fotomuseum is nu nog gevestigd in het gebouw Las Palmas aan de Wilhelminapier in Rotterdam. Eind 2025 opent het Nederlands Fotomuseum zijn deuren op een bruisende nieuwe locatie: Pakhuis Santos op Katendrecht, Rotterdam. Dit nieuwe hoofdstuk stelt ons in staat onze missie voort te zetten om fotografie te vieren, te verkennen en te promoten als een krachtig medium. Ons nieuwe thuis telt acht verdiepingen met onder andere tentoonstellingen, de eigen collectie, ateliers, een museumboekwinkel en educatieruimtes. Ook krijgt het een rooftoprestaurant met uitzicht over Rotterdam en zestien short-stay appartementen. Om dit alles in goede banen te leiden, zoeken we een gedreven en professionele Gebouwbeheerder.

Jouw functie
Als onderdeel van onze facilitaire dienst, vorm jij, mede met je collega Facilitair & Technisch Medewerker, de basis voor het creëren en behouden van een veilig, schoon en goed onderhouden museum. Mede dankzij jou, kunnen we onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers een warm welkom heten in ons nieuwe onderkomen. Je werkt binnen het team Bedrijfsvoering en rapporteert aan de Teamleider Bedrijfsvoering.

Voor de verhuizing plaatsvindt, ga jij aan de slag om facilitaire partners te selecteren en contracteren. Dit doe je in samenwerking met de Teamleider Bedrijfsvoering. Je draagt bij aan het formuleren van de uitvraag en het vaststellen van de criteria en prijsafspraken. Ook houd jij je bezig met het beheer van installaties, gebouwbeheersysteem en beveiligingssystemen, inclusief brandmeldinstallaties en pandbeveiliging op (dan nog) beide locaties.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor partners, zoals de schoonmaak, afvalverwerking, beveiliging, ICT en onderhoud. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van deze samenwerkingen. Je voert daarbij de controle uit op het nakomen van SLA’s, waaronder contractbeheer, kwaliteitscontroles en evaluaties.

Vanaf het moment dat de deuren van Pakhuis Santos worden geopend voor onze museumbezoekers, stuur jij op dagelijkse basis de Facilitair & Technisch Medewerker aan. Je coördineert de uitvoering van onderhoudsplannen, monitort de kwaliteit en stuurt bij waar nodig. Je fungeert daarbij als aanspreekpunt en vraagbaak, zowel binnen de organisatie als voor externe partners, voor vragen over het gebouwbeheer. Je stelt meerjarenonderhoudsplannen (MJOP) op en adviseert de Teamleider Bedrijfsvoering over facilitair beleid.

Je werkt ook op dagelijkse basis mee aan de facilitaire ondersteuning. Daarbij ondersteun je bij het laten uitvoeren van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en speel je een sleutelrol in de Bedrijfshulpverlening en bij calamiteiten.

Jouw taken en verantwoordelijkheden op een rij:
• Coördineren, plannen en mede doen uitvoeren van reparatie-, verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden.
• Operationeel aansturen van de Facilitair & Technisch Medewerker.
• Bijdragen aan, en adviseren over facilitair beleid aan de Teamleider Bedrijfsvoering.
• Opstellen van, en bijdragen aan (meerjaren)plannen op gebied van facilitair beheer.
• Uitvoeren van regelmatige inspecties in en rondom het gebouw om noodzakelijk onderhoud vroegtijdig te signaleren.
• Het coördineren van bedrijfshulpverlening (bij calamiteiten), waaronder het vormgeven en regelmatig updaten van BHV-organisatie en noodplannen en -procedures voor calamiteiten en evacuatie in samenwerking met beveiligingspartner.
• Adviseren als preventiemedewerker over juiste werkhouding etc.
• Onderhouden van contacten met leveranciers, bijdragen aan het contractbeheer en het controleren op de naleving van afspraken en uitgevoerde werkzaamheden door derden.

Wie ben jij?
• Je hebt kennis en relevante werkervaring op het gebied van facilitair beheer.
• Je bewaart gemakkelijk het overzicht tussen verschillende werkzaamheden en doorziet snel welke zaken prioriteit moeten krijgen.
• Je vindt het geen probleem om op onverwachte momenten snel te moeten schakelen tussen privé en werk indien de situatie hierom vraagt.
• Je gaat flexibel om met verschillende veranderende omstandigheden in onze organisatie.
• Je weet jezelf goed uit te drukken, bent sensitief en weet daarom met complexere situaties om te gaan.
• Je haalt voldoening uit het begeleiden en coachen van mensen.
• Je bent zorgvuldig en resultaatgericht.
• De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed. Elke andere taal is mooi meegenomen.
• Je hebt een BHV-certificering of bent bereid een training daartoe te volgen.

Wat wij jou bieden
• Een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een internationaal platform voor fotografie.
• Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal €3.128,- en maximaal €3.974,- bruto (schaal 8 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantiegeld.
• Eindejaarsuitkering conform Museum cao.
• Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.
• Werkgever betaalt 2/3 deel pensioenpremie.
• NS-business card voor woon-werkverkeer.
• Het Nederlands Fotomuseum volgt de Museum cao en kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.nederlandsfotomuseum.nl. Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen Joanne van der Woude, Teamleider Bedrijfsvoering via jvanderwoude@nederlandsfotomuseum.nl. 

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Solliciteren kan tot 23 augustus 2024 door een mail met motivatiebrief en cv te sturen naar vacature@nederlandsfotomuseum.nl onder vermelding van “Sollicitatie Gebouwbeheerder Nederlands Fotomuseum”. Ook als je geen ervaring hebt in de culturele sector, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in de week van 2 september 2024.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zomer in het Nederlands Fotomuseum
van 13 juli tm 25 augustus
Bekijk onze zomerprogramma
nl_NLNederlands