Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving. Het museum streeft naar meerstemmigheid in alles wat het doet, niet in de laatste plaats in het personeelsbestand.

Het Nederlands Fotomuseum zoekt een Senior fotorestaurator voor 30,4 tot 38 uur per week

De functie

Als fotorestaurator is het jouw eerste prioriteit om onze collectie in optimale staat te houden en/of te brengen. Je verricht daarom periodieke inspecties naar de fysieke staat van de collectie, stelt behandelplannen op en verricht restauraties en conserveringsactiviteiten. Daarnaast verricht je onderzoek en vertaal je de resultaten in praktische richtlijnen voor conservering. Ook lever je een bijdrage aan (meer)jarenplannen.

Wij zoeken een enthousiaste fotorestaurator die een goed oog heeft voor details. Je kan een grondig en goed onderbouwt oordeel geven over de staat van de collectie en bent daarbij erg resultaatgericht. Daarnaast ben je gestructureerd en heb je een effectieve manier van communiceren. Je vindt het een uitdaging om nieuwe methoden, technieken en criteria voor restauratie en conservering te ontwikkelen en wil daarnaast ook de rol van projectleider op je nemen bij projecten. Uiteraard ben je ook benaderbaar voor het team en ben je flexibel.

Wat ga je doen?

 • Je verricht periodieke inspecties naar de fysieke staat van de collectie: controleert en adviseert over de bewaar- en expositieomstandigheden, beoordeelt rapportages en signaleert afwijkende situaties;
 • Je voert conditiecontroles uit, interpreteert en bespreekt bevindingen en stelt behandelplannen op;
 • Je verricht restauraties en conserveringsactiviteiten en legt activiteiten in rapportages vast;
 • Je adviseert bij verwerving, bruikleen, tentoonstellingen en transport;
 • Je verzorgt koeriersdiensten of voert deze zelf uit;
 • Je levert een bijdrage aan het identificeren, registreren en documenteren van de collectie;
 • Je ontwikkelt methoden, technieken en criteria voor restauratie en conservering;
 • Je verricht onderzoek en vertaalt de resultaten in praktische richtlijnen;
 • Je levert een bijdrage aan (meer)jarenplannen;
 • Je initieert projecten en kan de rol van projectleider hierbij op je nemen;
 • Je publiceert over bijzondere restauraties in (inter)nationaal erkende vakbladen en houd presentaties en lezingen.

Wat neem je mee?

 • Affiniteit met de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum;
 • W.O. werk- en denkniveau met ongeveer 3 tot 5 jaar aan relevante werkervaring;
 • Je hebt enkele publicaties op je naam staan;
 • Affiniteit met fotografie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat bieden wij?

Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie.

Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €3.278,- en maximaal €4.287,- bruto (schaal 10 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

 

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.nederlandsfotomuseum.nl. Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen met Lisette de Lange via het e-mailadres ldelange@nederlandsfotomuseum.nl.

 

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze positie en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteren kan tot 1 november 2021 door een mail met motivatiebrief en cv te sturen naar Lisette de Lange (ldelange@nederlandsfotomuseum.nl) onder vermelding van “sollicitatie senior fotorestaurator Nederlands Fotomuseum”.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi