• Tickets kopen

• Met dank aan
    Stichting Werner Mantz

Werner Mantz | Architectuur en mensen

Werner Mantz (1901 – 1983) wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste architectuurfotografen van het Nieuwe Bouwen, de modernistische beweging in de architectuur in de jaren 1920. Minder bekend is zijn portretfotografie, waarbij het accent ligt op kinderportretten. In de tentoonstelling Architectuur en mensen worden voor de eerste keer zijn architectuurfoto’s en portretten samengebracht. Er is voor gekozen om het werk te presenteren vanuit een ongewoon perspectief; namelijk niet chronologisch, maar vanuit de vorm. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe Mantz als fotograaf keek en werkte.

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het Nederlands Fotomuseum en Museum Ludwig in Keulen. Beide musea beheren belangrijke delen van het archief van Mantz.

Architectuur en mensen is samengesteld door Frits Gierstberg (curator Nederlands Fotomuseum) en Miriam Halwani (curator Museum Ludwig). De musea hebben samen met de Stichting Werner Mantz bij de tentoonstelling een publicatie uitgebracht, ontworpen door André Terlingen. Deze zal vanaf 19 mei verkrijgbaar zijn in onze museumshop.

Activiteitenprogramma
Rondom de tentoonstelling organiseert het museum diverse activiteiten. Bekijk hier alle activiteiten

Elke zondag organiseren we een speciale rondleiding door de tentoonstelling. Kom meer te weten over het leven en de architectuur- en portretfotografie van Werner Mantz. Lees meer