• Tickets kopen
  • Za 8 jul. t/m zo 17 sep. 2023

  • Ma - Zo. 11 - 17 uur

Vier de fotografie!

20 jaar Nederlands Fotomuseum

Dit jaar bestaat het Nederlands Fotomuseum twintig jaar en dat vieren we met een groot fotofeest. Van 8 juli tot en met 17 september organiseert het museum in Rotterdam een bruisend zomerprogramma met summerclasses, kinderactiviteiten, zomeravonden en uiteraard foto's... héél véél foto's. Centraal staan de meer dan 1.200 zogenoemde +1 beelden die het publiek de afgelopen twee jaar als honderdste foto aan de Eregalerij van de Nederlands fotografie heeft toegevoegd. Daarnaast is er een expositie van de Fotobond, presenteert Theater Rotterdam het resultaat van de hun fotowedstrijd rondom de voorstelling The Story of Travis en vertellen jongeren in Getekend door het leven hun verhaal via tatoeages en poëzie.  

Tijdens vier zomeravonden beleef je het museum van een geheel andere kant: met talks, muziek en performances belichten we de veelzijdigheid van fotografie. Voor de fotograaf in de dop organiseren we vier summer classes van beeldbepalende fotografen. In de Buttonbar van Superduo maak je de leukste buttons met beeld uit de Eregalerij. En daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten.  

Kom deze zomer dus langs en vier de fotografie! 

Bestel ticket(s)

Exposities

Het Nederlands Fotomuseum viert de fotografie deze zomer met vier nieuwe exposities. In samenwerking met Marc Prüst zijn voor het eerst de beelden te zien die onze bezoekers digitaal hebben toegevoegd aan de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. En jij bepaalt hoe deze tentoonstelling eruit ziet, want De Eregalerij, dat ben jij!. Curator Frits Gierstberg maakte een selectie van 50 foto's uit de inzendingen van de jaarlijkse wedstrijd van de Fotobond. Theater Rotterdam sloeg de handen ineen met fotograaf Stacii Samidin rond de voorstelling The story of Travis. Getalenteerde fotografen stapten in de schoenen van hoofdpersoon Travis, een fotograaf met een nomadisch bestaan, om de schoonheid van het alledaagse in een beeld te vangen. Fotografie, tatoeages en poëzie komen samen in het project Getekend door het leven. Rotterdamse jongeren tonen hun persoonlijke verhaal op multidisciplinaire wijze.

Museumnacht 2023 FredErnst

Zomeravonden @ Nederlands Fotomuseum

Gedurende vier zomeravonden opent het museum zijn deuren voor een feestelijk programma met talks, performances, muziek en creativiteit. Te gast zijn beeldbepalende fotografen die spreken over uiteenlopende onderwerpen. Praat mee over de beeldvorming van mannen, AI in fotografie en de do's en don't van fotograferen op straat. Geniet van de verschillende exposities, performances en muziek en laat je creativiteit de vrije loop.

Hongarije. Zomervakantie. Ine met de camera in een bootje © Kors van Bennekom / Nederlands Fotomuseum

Summer classes

Voor alle fotografen, fotografiestudenten en liefhebbers die hun skills willen verbeteren zijn er vier speciale summer classes. Je gaat een middag lang intensief aan de slag onder begeleiding van topfotografen en beeldmakers uit Nederland.

Workshop Cyanotype FredErnst-1600px

Voor de hele familie

Vier de fotografie met je hele familie. Knutsel je eigen buttons in elkaar in de Buttonbar. Flits in een korte rondleiding door de Eregalerij. Of ga op ontdekking met de spelletjes en opdrachten van het doe-boekje. Of ontdek de Collectie met je ogen, oren, en neus tijdens de workshop Zinnige Zintuigen. Voor de creatievelingen is er de workshop Fotograferen zonder camera en de workshop Feest! Doe je ook mee? Vol=vol.

De familieworkshops werden op wo 23 aug voor het laatst gegeven.

Buttonbar
Iedere woensdag en zaterdag van 12 tot 16 uur.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi