• Tickets kopen
  • Zondag 18 september 14:00 - 14:45

  • gratis bij museumticket

Eregalerij PLUS #20: Ilja Meefout

Op zondag 18 september ontvangt presentator Bahram Sadeghi fotograaf Ilja Meefout tijdens de talkshow Eregalerij PLUS in het Nederlands Fotomuseum. Zijn werk Snoop Dogg uit 2008 is opgenomen in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Ilja Meefout (1979) groeide op in de Bijlmer in Amsterdam. Hij was op zijn 8e al hiphopfan en groeide uit tot ‘s lands grootste hiphopfotograaf. In zijn werk wil hij heel bewust bijdragen aan de strijd tegen racisme en discriminatie en je verder laten kijken dan het media-stereotiep van ‘de rapper’.

Aanvang: 14:00 uur
Duur: ca. 45 minuten
Entree: gratis bij museumticket
Locatie: koffiecorner

Vijf seconden, twee frames: meer had Ilja Meefout niet om zijn dubbelportret van de beroemde hiphopartiest Snoop Dogg te maken. Geen fotograaf was het tot dan toe gelukt om hem zo natuurlijk te fotograferen. Het Nederlands Fotomuseum kocht het tweeluik in 2021 aan voor de eigen Collectie. Eén van de werken is permanent zichtbaar in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Tijdens de talkshow Eregalerij PLUS praat Bahram met Ilja over zijn werk. Tevens bespreken ze een selectie uit de Eregalerij +1 foto's; foto's die door bezoekers zijn toegevoegd aan de Eregalerij. 

Eregalerij PLUS is een talkshowprogramma met lezingen, interviews en debatten waarin thema’s die in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie centraal staan, aan bod komen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door fotografiecurator Marc Prüst en schrijver/presentator Bahram Sadeghi.

Meer weten over de Eregalerij PLUS? Klik hier

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi