• Tickets kopen
  • Zondag 16 oktober 14:30 - 15:15

  • gratis bij museumticket

Eregalerij PLUS #22: Anne Geene

Op zondag 16 oktober ontvangt presentator Marc Prüst fotograaf Anne Geene tijdens de talkshow Eregalerij PLUS in het Nederlands Fotomuseum. Haar werk Perceel nr. 235. hangt in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Anne Geene (1983) onderzoekt en bestudeert fotoarchieven over met name planten en dieren. Het werk dat ze maakt laat de schoonheid van onze omgeving tot in de details terugkomen. 

Op het eerste oog merk je niet dat het gaat om een volkstuin, maar daar gaat het wel degelijk over. Geene heeft ieder object uit Perceel nr. 235. goed gesorteerd en gedocumenteerd. Het resulteert in een helder beeld van wat een volkstuin, een volkstuin maakt. Van steentjes tot vogels, alles komt terug in haar werk. De Amerikaanse schrijver Susan Sontag schreef in haar boek 'Over fotografie (1977) ''We kunnen zonder problemen naar die miljarden stukjes van de werkelijkheid kijken zonder hun onderlinge verband te kennen.'' Het lijkt erop dat Anne Geene in haar werk, de kern van deze quote, goed te hebben toegepast. Tijdens de talkshow Eregalerij PLUS praat Marc met Anne over haar werk. Ook bespreken ze een selectie uit de Eregalerij +1 foto's; foto's die door bezoekers zijn toegevoegd aan de Eregalerij. 

Aanvang: 14:30 uur
Duur: ca. 45 minuten
Entree: gratis bij museumticket
Locatie: koffieterras

Eregalerij PLUS is een talkshowprogramma met lezingen, interviews en debatten waarin thema’s die in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie centraal staan, aan bod komen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door fotografiecurator Marc Prüst en schrijver/presentator Bahram Sadeghi.

Meer weten over de Eregalerij PLUS? Klik hier

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi