• Tickets kopen

• Kosten
    €55,- / €45,- (student)
    Passe-partout
    4 zaterdagen: €200,- / €160,- (student)

• Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!

Summer School: Ed van der Elsken door Suzanne Liem

Voor alle fotografen, fotografiestudenten en liefhebbers die hun skills willen verbeteren en hun portfolio willen uitbreiden is er nu de Summer School. Tijdens de Summer School ga je 4 zaterdagen intensief aan de slag onder begeleiding van professionele fotografen en tentoonstellingsmakers.

De Summerschool is de ideale voorbereiding op een (toelatings)examen voor fotografie-opleidingen, een inzending voor een fotowedstrijd of award, of het pitchen van je werk bij nieuwe opdrachtgevers. De persoonlijke feedback van de professionals geeft je nieuwe inzichten en draagt bij aan je persoonlijke groei.

3 augustus - Ed the Storyteller – met Suzanne Liem
Hoe vertel je met fotografie een verhaal? Hoe ontstaat een serie? En welke rol kan tekst hierin vervullen? Ed van der Elsken was een pionier op het gebied van storytelling. In 1956 publiceerde hij Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés, een semi autobiografische liefdesroman vertelt met beelden. Later brengt hij het boek Eye Love You, waarin hij de levenscyclus van de mens vertelt. Hiervoor put hij uit zijn archief en vertellen foto’s genomen op verschillende momenten en verschillende werelddelen. Documentaire fotograaf Suzanne Liem legt uit hoe geniaal Ed van der Elsken van losse foto’s verhalen weet te maken, die nu nog steeds raken.

Ochtend
09:30 - 10:00 uur: inloop en drankje
10:00 - 10:05 uur: welkomstwoord
10:05 - 11:00 uur: De helft van de deelnemers is te gast bij Suzanne Liem. Zij vertelt over haar werk, reflecteert op Ed van der Elsken en gaat met de deelnemers in gesprek. De andere helft bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids
11:00 - 12:00 uur: De helft van de deelnemers is te gast bij Suzanne Liem. Zij vertelt over haar werk, reflecteert op Ed van der Elsken en gaat met de deelnemers in gesprek. De andere helft bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids

Middag
12:00 - 12:15 uur: lunch Summer School & instructies voor de praktijkopdracht in de stad
12:15 - 14:15 uur: er op uit met de camera in de stad o.l.v. een professionele fotograaf verbonden aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie
14:15 - 15:00 uur: beelden kiezen en bewerken
15:00 - 16:00 uur: nabespreken + posten beste beeld op Instagram voor wedstrijd ‘wantED’
16:00 – 17:00 uur: mogelijkheid tot verder bekijken tentoonstelling en diashow Eye Love You.

Suzanne Liem
Op 8-jarige leeftijd krijgt Suzanne Liem (1965) van haar vader haar eerste camera. Sinds die tijd fotografeert zij de mensen om haar heen totdat zij in 2002 aan de Fotoacademie in Amsterdam gaat studeren, waar zij in 2006 afstudeert. Zij legt zich toe op ‘documentaire portretten’. Haar foto’s tonen mensen hoe zij ze ervaart in hun eigen omgeving. Haar dubbelportretten laten vaak de interactie zien tussen mensen of het gebrek daaraan.

De Summer School wordt georganiseerd in samenwerking met

Eenmaal gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.