• Tickets kopen

• Kosten
    €55,- / €45,- (student)
    Passe-partout
    4 zaterdagen: €200,- / €160,- (student)

• Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!

Summer School: Ed van der Elsken door Hans Wilschut

Voor alle fotografen, fotografiestudenten en liefhebbers die hun skills willen verbeteren en hun portfolio willen uitbreiden is er nu de Summer School. Tijdens de Summer School ga je 4 zaterdagen intensief aan de slag onder begeleiding van professionele fotografen en tentoonstellingsmakers.

De Summerschool is de ideale voorbereiding op een (toelatings)examen voor fotografie-opleidingen, een inzending voor een fotowedstrijd of award, of het pitchen van je werk bij nieuwe opdrachtgevers. De persoonlijke feedback van de professionals geeft je nieuwe inzichten en draagt bij aan je persoonlijke groei.

20 juli - Ed de Wereldreiziger – met Hans Wilschut
Leer van Hans Wilschut hoe het straatbeeld meer is dan een decor. In het werk van Ed van der Elsken speelt de omgeving altijd een belangrijke rol. In zijn fotoboek Amsterdam en in de film Een fotograaf filmt Amsterdam zien we hoe nadrukkelijk de stad aanwezig is. Dit geldt ook voor zijn werk dat hij maakte in andere werelddelen. Het werk van Hans Wilschut vindt zijn oorsprong in de urbane wereld. Wilschut vertelt over zijn werk en reflecteert op de fotografie van Van der Elsken.

Ochtend
09:30 - 10:00 uur: inloop en drankje
10:00 - 10:05 uur: welkomstwoord
10:05 - 11:00 uur: De helft van de deelnemers is te gast bij Hans Wilschut. Hij vertelt over haar werk, reflecteert op Ed van der Elsken en gaat met de deelnemers in gesprek. De andere helft bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids
11:00 - 12:00 uur: De helft van de deelnemers is te gast bij Hans Wilschut. Hij vertelt over haar werk, reflecteert op Ed van der Elsken en gaat met de deelnemers in gesprek. De andere helft bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids

Middag
12:00 - 12:15 uur: lunch Summer School & instructies voor de praktijkopdracht in de stad
12:15 - 14:15 uur: er op uit met de camera in de stad o.l.v. een professionele fotograaf verbonden aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie
14:15 - 15:00 uur: beelden kiezen en bewerken
15:00 - 16:00 uur: nabespreken + posten beste beeld op Instagram voor wedstrijd ‘wantED’
16:00 – 17:00 uur: mogelijkheid tot verder bekijken tentoonstelling en diashow Eye Love You.

Hans Wilschut
Het werk van Hans Wilschut (1966) vindt zijn oorsprong in de urbane wereld. Zijn foto’s zijn lyrische reflecties op de verstedelijkte omgeving. Vaak is een maatschappelijk motief als onderliggende laag in zijn fotografische werk te vinden. Hoewel fotografen vaak in series werken om hun onderwerp uit te werken heeft Hans Wilschut zich hier vaak verre van gehouden. Zijn foto’s zijn unieke op zichzelf staande werken. Zijn werken reageren op een veranderende en globaliserende wereld. Op de grens van het publieke en private domein rond rafelranden van steden onderzoekt hij de plekken waar veranderingen samenkomen en zichtbaar worden. Hij zoekt doelbewust naar situaties, die hij doeltreffend vormgeeft. Soms lijkt het alsof zijn visie op de werkelijkheid is geconstrueerd, alsof zij op een opname tafel tot stand is gekomen. Maar niets is minder waar, hij reist als een urban explorer door het stedelijke landschap en zijn onderzoek brengt hem op plekken die meestal aan het oog zijn onttrokken.

De Summer School wordt georganiseerd in samenwerking met

Eenmaal gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.