• Tickets kopen

• Kosten
    €55,- / €45,- (student)
    Passe-partout
    4 zaterdagen: €200,- / €160,- (student)

• Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!

Summer School: Ed van der Elsken door Daniëlle Kwaaitaal en Opera Amsterdam

Voor alle fotografen, fotografiestudenten en liefhebbers die hun skills willen verbeteren en hun portfolio willen uitbreiden is er nu de Summer School. Tijdens de Summer School ga je 4 zaterdagen intensief aan de slag onder begeleiding van professionele fotografen en tentoonstellingsmakers.

De Summerschool is de ideale voorbereiding op een (toelatings)examen voor fotografie-opleidingen, een inzending voor een fotowedstrijd of award, of het pitchen van je werk bij nieuwe opdrachtgevers. De persoonlijke feedback van de professionals geeft je nieuwe inzichten en draagt bij aan je persoonlijke groei.

14 september – Lust for Life – Tentoonstelling maken – met Danielle Kwaaitaal & OPERA Amsterdam
Hoe stel je een tentoonstelling samen? Welke basisprincipes gelden er? Deze zaterdag staat het maken van een tentoonstelling centraal. Van ontwerp tot het uiteindelijke presenteren van je werk: alles komt aan bod tijdens deze Summer School.

Ochtend
09:30 - 10:00 uur: inloop en drankje
10:00 - 10:05 uur: welkomstwoord
10:05 - 11:00 uur: De helft van de deelnemers is te gast bij Daniëlle Kwaaitaal. Zij vertelt over haar werk, reflecteert op de tentoonstelling en gaat met de deelnemers in gesprek. De andere helft van de deelnemers bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids
11:00 - 12:00 uur: De helft van de deelnemers is te gast bij Daniëlle Kwaaitaal. Zij vertelt over haar werk, reflecteert op de tentoonstelling en gaat met de deelnemers in gesprek. De andere helft van de deelnemers bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids
11:00 - 12:00 uur: helft van de deelnemers bezoekt de tentoonstelling o.l.v. een gids

Middag
12:00 - 12:45 uur: lunch Summer School & presentatie van tentoonstellingsarchitecten Opera-Amsterdam
12:45 – 15:30 uur: onder leiding van Opera-Amsterdam werk je in kleine groepjes aan het ontwerp van een tentoonstelling en leer je over het presenteren van werk
15:30 - 16:00 uur: Nabespreking van de ontwerpen van de fototentoonstelling
16:00 – 17:00 uur: mogelijkheid tot verder bekijken tentoonstelling en diashow Eye Love You

Danielle Kwaaitaal
De eerste stappen in de kunstwereld maakt Danielle in 1984 wanneer zij gaat studeren aan de modeacademie Bijenvelt in Amsterdam. In 1991 studeert zij af aan de audiovisuele afdeling van de Rietveld Academie. Met haar digitaal bewerkte foto’s zoekt zij de grenzen van de fotografie op. Het vrouwelijk lichaam, schoonheid en water zijn daarbij vaak het onderwerp. In 1994 richtte ze zich als veejay op een jong publiek uit de house- en dancecultuur. In de jaren daarna werkt ze regelmatig mee aan theaterperformances. Hiervoor reist ze met haar koffer vol videotapes de wereld rond en treedt op in clubs en galerieën. In 2002 zit ze in de jury van de Prix de Rome voor fotografie. Begin 2003 verscheen haar eerste solo DVD HI&LO on tour. In 2004 maakt ze het onderwatersprookje FLO met Ellen ten Damme in de hoofdrol. De combinatie van fotografie en schilderkunst is een belangrijk uitgangspunt. Haar foto's worden zorgvuldig voor de camera geënsceneerd en soms digitaal bewerkt.

OPERA Amsterdam
OPERA Amsterdam is een multidisciplinair ontwerpbureau dat onder andere tentoonstellingen en interieur ontwerpen verzorgen. Ze maakten onder andere tentoonstellingen voor het Mauritshuis, British Museum, Fries Museum, Bonnefanten Museum en het Qatar National Museum.

De Summer School wordt georganiseerd in samenwerking met

Eenmaal gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.