Sterke verhalen – Unplugged | Fish Country

Het concert van Fish Country maakt onderdeel uit van de serie Sterke verhalen – Unplugged, waarbij saxofoniste Kika Sprangers maandelijks een concert samenstelt waar ze al of niet zelf in meespeelt, geïnspireerd op de thema’s uit de tentoonstelling Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Fish Country
Fish Country is de band van de Italiaanse guitarist Frederico Castelli. Hij studeerde in 2013 af aan Codarts in Jazz Gitaaren is sindsdien een bekende naam in de Rotterdamse jazzscene. Castelli is actief als sessiemuzikant, componist en muziekdocent en speelde onder andere in het Dick De Graaf New Quartet, Alessandro Fongaro 5et, ROEST, met Kika Sprangers, Joe Goes Hunting en meer. Fish Country is herkenbaar aan hun lyrische benadering van muziek. Nostalgische country- en jazzmelodieën, aangelengd met wat vrije improvisatie, vormen de kern van hun unieke, maar toegankelijke repertoire. Onlangs toerden ze in Malta, Denemarken en Nederland, wat uiteindelijk hun eerste release opleverde: ‘Fish Country’.

Bezetting:
Federico Castelli - Guitar
Ruud Voesten - Drums
Adrian Christensen - Bass

Curated by Kika Sprangers
De sinds kort in Rotterdam woonachtige Kika Sprangers (1994) is een rising star aan het Nederlandse jazzfirmament. Ze raakt het publiek met haar lyrische spel en karakteristieke geluid, en met haar kleurrijke composities. In 2016 rondde Kika haar conservatoriumopleiding af en sindsdien volgt het ene indrukwekkende project na het andere, zoals haar gelauwerde EP ‘Leaves of Lily’ (2017), haar aandeel in Young VIP Tournee (2018) en haar debuut op North Sea Jazz (2019). Voor ‘Human Traits’ - het recente debuut van haar Large Ensemble - liet Kika zich inspireren door de portretfoto’s van Karen van Gilst en proefde ze aan het krachtenveld tussen klank en beeld. De uitnodiging van Jazz International Rotterdam om de jazzserie Sterke Verhalen – Unplugged in het Nederlands Fotomuseum te cureren, is voor haar mooie vervolgstap, waarbij zij naast haar eigen projecten ook andere musici programmeert, die de muzikale verbinding met de thematiek in de fotoserie op een verdiepende manier kunnen (waar)maken.

Jazz International Rotterdam
Jazz International Rotterdam ontwikkelt projecten samen met makers in de stad. Door haar kennis als jazzprogrammeur te delen met de jazzmakers, investeert zij op nieuwe creatieve manieren in de levendige Rotterdamse jazzcultuur en verbindt zij jazztalent met de stad. Deze makers presenteren zich op inspirerende plekken in de stad en tijdens het jaarlijkse Festival Jazz International Rotterdam.

Bestel Tickets via jazzinternational

Sterke verhalen – Unplugged vindt plaats op 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april en 17 mei 2020 in het Nederlands Fotomuseum.

Met het ticket heeft u toegang tot het concert en de exposities in het Nederlands Fotomuseum.
Bent u in het bezit van een Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, Vereniging Rembrandt of BankGiro Loterij VIP kaart, dan is de toegang gratis.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi

Vanwege de corona virus maatregelen wordt uw webshop order tijdelijk niet verwerkt / Due to the corona virus measures your webshop order will temporarily not be processed. Sluiten