Sterke verhalen – Unplugged | T.Pol 3

Het concert van T.Pol 3 maakt onderdeel uit van de serie Sterke verhalen – Unplugged, waarbij saxofoniste Kika Sprangers maandelijks een concert samenstelt waar ze al of niet zelf in meespeelt, geïnspireerd op de thema’s uit de tentoonstelling Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Met zijn gloednieuwe trio T.Pol 3 vertolkt de Rotterdamse bassist en componist Thomas Pol het verhaal van de zwervers en misdeelden in Rotterdam en in New York, waarmee hij aanhaakt op het thema ‘Macht en Onmacht’ in de fotoserie Sterke Verhalen. In deze grote steden, die gedreven lijken te worden door non-stop verandering, het snelle geld en economische groei, bestaat ook een andere werkelijkheid: namelijk de constante strijd om te overleven. Samen met pianist Tony Roe en drummer Jamie Peet gaat Thomas Pol het avontuur aan om in die ruige opzwepende grootstedelijke dynamiek het andere geluid te laten horen: een muzikale reality check, met uitdagende klanken, geïnspireerd op jazz en hiphop, intens en recht voor z’n raap.

Bezetting:
Thomas Pol – contrabas

Tony Roe – piano
Jamie Peet – drums

Curated by Kika Sprangers
De jazzserie Sterke Verhalen – Unplugged is samengesteld door saxofoniste Kika Sprangers, in samenwerking met Jazz International Rotterdam. De sinds kort in Rotterdam woonachtige Kika Sprangers (1994) is een rising star aan het Nederlandse jazzfirmament. Ze raakt het publiek met haar lyrische spel en karakteristieke geluid, en met haar kleurrijke composities. In 2016 rondde Kika haar conservatoriumopleiding af en sindsdien volgt het ene indrukwekkende project na het andere, zoals haar gelauwerde EP ‘Leaves of Lily’ (2017), haar aandeel in Young VIP Tournee (2018) en haar debuut op North Sea Jazz (2019). Voor ‘Human Traits’ - het recente debuut van haar Large Ensemble - liet Kika zich inspireren door de portretfoto’s van Karen van Gilst en proefde ze aan het krachtenveld tussen klank en beeld. De uitnodiging van Jazz International Rotterdam om de jazzserie Sterke verhalen – Unplugged in het Nederlands Fotomuseum te cureren, is voor haar mooie vervolgstap, waarbij zij naast haar eigen projecten ook andere musici programmeert, die de muzikale verbinding met de thematiek in de fotoserie op een verdiepende manier kunnen (waar)maken.

Jazz International Rotterdam
Jazz International Rotterdam ontwikkelt projecten samen met makers in de stad. Door haar kennis als jazzprogrammeur te delen met de jazzmakers, investeert zij op nieuwe creatieve manieren in de levendige Rotterdamse jazzcultuur en verbindt zij jazztalent met de stad. Deze makers presenteren zich op inspirerende plekken in de stad en tijdens het jaarlijkse Festival Jazz International Rotterdam.

Bestel Tickets via jazzinternational

Sterke verhalen – Unplugged vindt plaats op 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april en 17 mei 2020 in het Nederlands Fotomuseum.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi