Sterke verhalen – Unplugged | Willem Romers - Contrast

Het concert van Willem Romers maakt onderdeel uit van de serie Sterke verhalen – Unplugged, waarbij saxofoniste Kika Sprangers maandelijks een concert samenstelt waar ze al of niet zelf in meespeelt, geïnspireerd op de thema’s uit de tentoonstelling Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Willem Romers - Contrast
Willem Romers 
(1993) is een groot aanstormend talent onder de Nederlandse drummers. Zijn spel wordt omschreven als: creatief, energiek, fris, gecombineerd met een helder en diep geluid. “Op het juiste moment aanvoelen wat de muziek nodig heeft en dat met totale overgave doen”. Dit maakt Willem tot één van de meest gevraagde drummers in de huidige (inter-) nationale jazz- en improvisatie scene. Voor dit concert liet hij zich inspireren door een thema in de fotoserie ‘Sterke verhalen’ in het Nederlands Fotomuseum. Bovendien brengt hij zijn eerste live EP uit!

In 2017 rondde Willem zijn conservatoriumstudie af aan Codarts Rotterdam. Tijdens zijn studie werd hij genomineerd als finalist van de Erasmus Jazz Prijs, speelde hij in de Metropole Academy o.l.v. Vince Mendoza en deed hij concerten met de Codarts Bigband op het North Sea Jazz Festival. 

Zijn spel komt momenteel tot uiting in de projecten van Robert Koemans, Sebastiaan van Bavel, Sjoerd van Eijck, Kika Sprangers en Coal Harbour. Hoogtepunten met deze formaties waren concerten langs de vooraanstaande Nederlandse podia en festivals (o.a. Bimhuis, Lantaren Venster, Paradox, De Doelen, Transition, North Sea Jazz, Grachtenfestival, InJazz). Daarnaast nam hij deel aan verschillende tours in het buitenland waaronder Indonesië, China, Hongarije, Noorwegen en België. 

Dit jaar is Willem zijn eigen project gestart samen met Jesse Schilderink (Saxofoon) en Jelle Roozenburg (Gitaar). Jesse componeert de muziek voor dit avontuurlijke trio en gezamenlijk onderzoeken ze de mogelijkheden van improvisatie. Inspiratie voor zijn muziek haalt hij o.a. uit de natuur, landschappen, architectuur, koken, literatuur en kunst, in het bijzonder uit het expressionisme (Marc Chagall, Edvard Munch). 

Bezetting:
Jesse Schilderink  - Saxofoon
Jelle Roozenburg – Gitaar
Willem Romers – Drums

Curated by Kika Sprangers
De sinds kort in Rotterdam woonachtige Kika Sprangers (1994) is een rising star aan het Nederlandse jazzfirmament. Ze raakt het publiek met haar lyrische spel en karakteristieke geluid, en met haar kleurrijke composities. In 2016 rondde Kika haar conservatoriumopleiding af en sindsdien volgt het ene indrukwekkende project na het andere, zoals haar gelauwerde EP ‘Leaves of Lily’ (2017), haar aandeel in Young VIP Tournee (2018) en haar debuut op North Sea Jazz (2019). Voor ‘Human Traits’ - het recente debuut van haar Large Ensemble - liet Kika zich inspireren door de portretfoto’s van Karen van Gilst en proefde ze aan het krachtenveld tussen klank en beeld. De uitnodiging van Jazz International Rotterdam om de jazzserie Sterke Verhalen – Unplugged in het Nederlands Fotomuseum te cureren, is voor haar mooie vervolgstap, waarbij zij naast haar eigen projecten ook andere musici programmeert, die de muzikale verbinding met de thematiek in de fotoserie op een verdiepende manier kunnen (waar)maken.

Jazz International Rotterdam
Jazz International Rotterdam ontwikkelt projecten samen met makers in de stad. Door haar kennis als jazzprogrammeur te delen met de jazzmakers, investeert zij op nieuwe creatieve manieren in de levendige Rotterdamse jazzcultuur en verbindt zij jazztalent met de stad. Deze makers presenteren zich op inspirerende plekken in de stad en tijdens het jaarlijkse Festival Jazz International Rotterdam.

Bestel Tickets via jazzinternational

Sterke verhalen – Unplugged vindt plaats op 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april en 17 mei 2020 in het Nederlands Fotomuseum.

Met het ticket heeft u toegang tot het concert en de exposities in het Nederlands Fotomuseum.
Bent u in het bezit van een Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, Vereniging Rembrandt of BankGiro Loterij VIP kaart, dan is de toegang gratis.

 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi