• Tickets kopen
  • Zondag 5 jan. 2020

  • 12.00 – 13.00 uur

  • 3 euro (excl. museumentree)

Sterke verhalen ontleed

Wayne Modest in gesprek met Birgit Donker en Wayne Modest (directeur van het Research Centre for Material Culture)

schudt sinds enkele jaren de museale wereld op door bespreekbaar te maken hoe in museale collecties en tentoonstellingen het perspectief van Nederlanders met een andere achtergrond ontbreekt. Veel musea worstelen hiermee. De collecties zijn in andere tijden ontstaan en verder gegroeid. Hoe kunnen musea hun collectie duiden in het heden en de daarbij behorende betekenisgeving?

Wayne Modest: ”Dat betreft ook ethiek, en nieuwe manieren om ethische kwesties rond collecties te benaderen en begrijpen. De uitwisseling binnen de netwerken zal tot beter begrip leiden, niet alleen van de historische betekenis van de collecties, maar ook van hun potentiële en daadwerkelijke rol in de hedendaagse maatschappij.”

Ook het Nederlands Fotomuseum heeft een omvangrijke collectie, waaronder de voormalige fotocollectie van het Wereldmuseum. Hoe kan het Nederlands Fotomuseum in hun presentaties en activiteiten ook het verhaal van de Nederlanders met een andere achtergrond vertellen? Wayne Modest gaat hierover in gesprek met Birgit Donker (directeur Nederlands Fotomuseum).

Deze discussie is onderdeel van het activiteitenprogramma van de tentoonstelling Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum. In deze tentoonstelling staat het verzamelbeleid van het museum centraal.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi