• Tickets kopen
  • 9 t/m 12 feb.

  • do. t/m zo. | 11 - 17 uur

  • zo. 12 feb. | 13.30 - 14.15 uur

Rotterdam Art Week 2023

Tijdens Rotterdam Art Week staat Rotterdam van geheel in het teken van kunst en cultuur. De Wilhelminapier is dé plek voor de fotografieliefhebber. Zowel in als buiten het museum is er van alles te zien.

 

NACHT IN/DAG UIT: Expo op de ramen

Vanaf 9 feb. 2023 | zonsondergang tot zonsopgang

Op 9 februari openen de expositie Polaroids & Portraits: Pieters New York op de ramen van het museum. Dit is een project van de Rotterdamse fotograaf Pieter Vandermeer. De expo is onderdeel van de tentoonstellingsreeks Nacht in/Dag uit. In deze reeks exposeren we op de ramen van het museum, tussen zonsondergang en zonsopgang. Dus loop je 's avonds nog een rondje over de Wilhelminakade, geniet dan van deze bijzondere expo!

 

Tentoontellingen

De Eregalerij van de Nederlandse fotografie is een múst als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de fotografie in Nederland. Deze permanente tentoonstelling vertelt aan de hand van 99 iconische beelden het verhaal van de boeiende ontwikkeling van de fotografie van 1842 tot nu. In de Schatkamer bewonder je originele afdrukken, albums, prints en daguerreotypes.

Op de benedenverdieping is de fotografische trilogie SIBERIAN EXILES: Baltische getuigenissen van Sovjetonderdrukking van Claudia Heinermann te zien. Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam tonen hun werk op de 1e verdieping.

 

Eregalerij PLUS

zo 12 feb. 2023 | 13.30 - 14.15 uur

Schuif aan voor onze maandelijkse talkshow Eregalerij PLUS. We gaan in gesprek met een fotograaf wiens werk te zien is in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Op 12 februari is Gilleam Trapenberg te gast. Zijn werk Kimani (2019) is te zien in de Eregalerij en siert tevens de gevel van het museum en de voorkant van de catalogus. Lees meer

Kijk voor het hele programma van Rotterdam Art Week op rotterdamartweek.com.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi