• Tickets kopen
  • 24 maart 2019

  • 14.00 - 15.00 uur

  • 3 euro, exclusief museumentree

Rondleiding Shadows

"We zijn afgestompt geraakt voor beelden, ze lijken ons niet meer te raken. Daarom richt ik me tot een enkel beeld en nodig ik mensen uit om te kijken, om echt te kijken."(Alfredo Jaar)

In de installatie Shadows van de gerenommeerde Chileense kunstenaar Alfredo Jaar staat een iconische persfoto van onze collectiefotograaf Koen Wessing centraal. Het betreft één aangrijpend beeld van twee huilende vrouwen in Nicaragua, die zojuist hebben vernomen dat hun vader is vermoord. In Shadows transformeert Jaar de verbeelding van universele emoties als verdriet en wanhoop tot vage contouren die uiteindelijk verdwijnen in een hemels, oogverblindend licht. Hiermee nodigt de kunstenaar het publiek uit om stil te staan bij de kracht en betekenis van één enkele foto.

Kom meer te weten over de installatie Shadows en het leven en werk Alfredo Jaar tijdens onze wekelijkse zondagmiddag rondleiding. Een kort deel van de rondleiding zal volgens de Visual Thinking Strategy (VTS) verlopen. Bij deze methode wordt op een open manier, zonder oordeel, naar kunst gekeken. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaan nieuwe ontdekkingen. VTS leidt tot beter kijken, luisteren en interpreteren. Tegelijkertijd vergroot het de betrokkenheid en motivatie bij het kijken naar kunst.

Bestel tickets via onderstaande knop en wees verzekerd van een plek. Maximaal 15 personen. Gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd. 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi