QUICKSCAN NL#02

Wat speelt er in de fotografie in Nederland? Waar vindt de vernieuwing plaats en hoe ziet die er uit? 

In navolging van de succesvolle eerste editie legt het Nederlands Fotomuseum vijf jaar later opnieuw de vinger aan de pols van de Nederlandse fotografie die nog steeds volop in beweging is: QUICKSCAN NL#02.  

Voor deze tentoonstelling worden vijftien tot twintig in Nederland werkzame fotografen geselecteerd met werk dat in de meeste gevallen nog nooit eerder is getoond en niet ouder is dan twee jaar.

De deelnemende fotografen en kunstenaars aan QUICKSCAN NL#02 zijn:
Laurence Aëgerter, Gwenneth Boelens, Jan Dirk van der Burg, Anne Geene, Jan Hoek, Stephan Keppel, Kasia Klimpel, Sjoerd Knibbeler, Ola Lanko, Willem Popelier, Jannemarein Renout, Jan Rosseel, Collectief Salvo, Marleen Sleeuwits, Batia Suter, Elisabeth Tonnard en Mariken Wessels.

Signaleren van nieuwe trends
Net als bij de eerste editie draait het bij QUICKSCAN NL#02 niet zozeer om het scouten van jong en veelbelovend talent, maar ligt de focus op het tonen van vernieuwende manieren waarop fotografen, grafisch ontwerpers en beeldend kunstenaars het medium fotografie hanteren. Welke nieuwe wegen en nieuwe mogelijkheden worden er door hen verkend? Welke nieuwe ontwikkelingen vallen er te bespeuren en wat zouden deze kunnen betekenen?

Terugblik Quickscan NL#01
Quickscan NL#01 bood niet alleen het publiek een inspirerende en gevarieerde kennismaking met de voorhoede van de Nederlandse fotografie, ook voor de geselecteerde kunstenaars en fotografen geldt het als een ijkpunt. Velen van hen zijn inmiddels internationaal doorgebroken, onder wie Kim Boske, Melanie Bonajo, Katja Mater, Rob Hornstra, Awoiska van der Molen, Anouk Kruithof, Paulien Oltheten, Wassink Lundgren en Luuk Wilmering.    

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi