• 27 september 2020

  • 10:45 - 17:00 uur

Pop-up studio | 15 minuten met Shadman Shahid

Het zijn lastige tijden voor fotografen, door het wegvallen van opdrachten en tentoonstellingen. Daarom bieden we fotografen een pop-up studio voor 1 dag in het museum. In deze ruimte kunt u in 15 minuten een portret laten maken voor 50 euro. De opbrengst is voor de fotograaf en de bezoeker gaat naar huis met een unieke foto.


Ajna © Shadman Shahid

Portretteren met een twist
Op zondag 27 september opent fotograaf Shadman Shahid zijn pop-up studio. Met zijn fotografische stijl zoekt hij de grens op tussen documentair en fictie en stelt hij de inhoud voorop. Zijn stijl doet denken aan het magisch realisme. De bovenstaande foto laat een combinatie zien van collage en long-exposure, een techniek die hij tijdens het portretteren ook zal gebruiken. 

Aanmelden
Wilt u geportretteerd worden door Shadman Shahid? Bent u nieuwsgierig naar wat hij in u ziet en hoe hij dat vastlegt? Aanmelden kan bij: ebal@nederlandsfotomuseum.nl o.v.v. portret Shadman.

Kosten
Portret (incl. verzendkosten) 50 euro
U rekent op de dag zelf direct af bij de fotograaf.
Voor deelname aan de shoot is een geldig museumticket nodig.

Biografie
Shadman Shahid is geboren en opgegroeid in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Zijn werken gaan over de menselijke kwetsbaarheid in de hedendaagse samenleving. Momenteel woont hij in Nederland en geeft hij les op de Koninklijke Academie van beeldende kunsten, dezelfde school waar hij zijn master in Fotografie en Maatschappij heeft behaald. Naast docent werkt hij ook aan zijn persoonlijke projecten. Voordat hij naar Nederland verhuisde, gaf hij drie jaar onderwijs in het Pathshala South Asian Media instituut, waar hij in 2015 ook zijn diploma Professionele Fotografie behaalde. In de loop van de jaren is het werk van Shadman op diverse plekken getoond. In 2017 heeft hij meegedaan aan de World Press Photos Joop Swart Masterclass. Ook is hij bekroond tot winnaar van The Emerging Photographer in 2018 en de Bird in Flight in 2019. Hij wordt vertegenwoordigd door East Wing Gallery

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi