• 23 juni t/m 28 aug 2016

  • De Parade; kijk voor actuele data en locaties op www.deparade.nl

  • 5 euro (excl. entree terrein) Tickets zijn te verkrijgen aan de deur van het Parademuseum.

  • BankGiro Loterij

  • 17.00 - 00.00 uur

PARADEMUSEUM | EYE LOVE YOU | ED VAN DER ELSKEN

Deze zomer reist het Nederlands Fotomuseum als eerste museum mee met theaterfestival de Parade. Het zogenaamde Parademuseum staat geheel in het teken van de kleurenfotografie van Ed van der Elsken. Met een knipoog naar de nostalgische diashows uit jaren zeventig, worden de foto’s uit zijn baanbrekende kleurenfotoboek Eye Love You op multimediale wijze getoond. Ed van der Elsken neemt in deze show het publiek mee op reis en laat zien dat de liefde, het leven en de dood overal ter wereld een hoofdrol spelen. Door de recente restauratie zijn de foto’s helderder en sprankelender dan ooit te voren.

De show reist mee met de Parade van 23 juni tot en met 28 augustus langs alle vier de steden:
Rotterdam – Museumpark 23 juni (try-out), 24 juni - 3 juli
Den Haag – Westbroekpark  8 juli – 17 juli
Utrecht – Moreelsepark 22 juli – 7 augustus
Amsterdam – Martin Luther Kingpark 12 augustus – 28 augustus

Kijk voor meer informatie over de Parade op www.deparade.nl 

Eerste resultaten restauratieproject
De show in het Parademuseum toont de eerste resultaten van het restauratieproject van de kleurenfoto’s van Ed van der Elsken. Met circa 45.000 dia’s is dit het grootste fotorestauratieproject in de Nederlandse geschiedenis. In de afgelopen maanden heeft het fotorestauratieatelier van het Nederlands Fotomuseum een kleine duizend dia’s gerestaureerd. Het betreffen alle beelden uit Van der Elskens eerste kleurenfotoboek Eye Love You (1977) en een aantal fotoseries die zijn gemaakt voor het tijdschrift Avenue. Dankzij de restauratie wordt het kleurenwerk voor de toekomst veiliggesteld en kunnen we de foto’s tonen aan het publiek.

Lees meer over het restauratieproject>

Heruitgave Eye Love You | MEI.2016
Door de restauratie van de dia’s van Eye Love You kan het gelijknamige fotoboek opnieuw worden uitgegeven. In samenwerking met uitgeverij Bas Lubberhuizen en het Nederlands Fotomuseum verschijnt in mei 2016 bij Lecturis een heruitgave van het eerste fotoboek van Ed van der Elsken dat volledig in kleur was. Niet alleen de kleurenfotografie, maar ook het ontwerp van het boek was in die tijd baanbrekend. De heruitgave toont het werk in de beste kwaliteit.

Het Parademuseum is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema in samenwerking met de Parade en de deelnemende musea. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Het tentoonstellingsconcept en vormgeving is van ontwerpbureau Kossmann.Dejong. De ‘diashow’ is gemaakt door Tungsten Studio. Acteur Djuna Couvee maakt parade om de bezoekers te verleiden het Parademuseum te bezoeken.

Het Parademuseum is mogelijk gemaakt door:

BGL_CORP_VIERKANT+PAYOFF_2016_RGB

 

Met dank aan:
BeamSystems

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi